#1 Jacky & Mowgli: The update

unnamed-36

Een maand terug schreef ik een blog over mijn twee nieuwe harige huisgenootjes: Jacky & Mowgli

Natuurlijk is deze website gericht op een healthy lifestyle maar het is ook mijn persoonlijke blog waarin ik het leuk vind om dingen uit mijn leven met jullie te delen. Jacky (links)  & Mowgli (Rechts) zijn nu ook een groot onderdeel van mijn leven en daarom leek het mij leuk om dit rubriek tot leven te roepen! Een maandelijks blog over mijn twee katjes, waarin ik een update geef over hoe ze het doen maar waarin ik ook tips ga geven voor (toekomstige) poes/kat eigenaren.

unnamed-39 unnamed-40

Jacky & Mowgli zijn nu iets ouder dan 3 maanden en wonen al een maand bij ons in huis. Toen ze bij ons introkken waren ze nog heel verlegen en zelfs een beetje bang. Dit duurde echter maar een week – daarna voelden ze zich helemaal bij ons op hun gemak. Ze worden ook steeds ondeugender en testen ons uit. Dat is nog wel eens lastig; om consequent te blijven. Ze weten dat ze niet op het aanrecht, de eettafel en bij de planten mogen komen maar dit doen ze nu juist express als wij even niet kijken. Als ik bijvoorbeeld even de douche in ga en er weer uitkom, vind ik ze standaard liggend op de eettafel. Dan word ik heel boos en haal ik ze er beide af. Vorige week hoorde ik ‘snachts ook geluid uit de keuken komen en ik besloot uit bed te gaan om een kijkje te nemen. Wie vind ik in de wasbak? Mowgli. Ze worden echt steeds stouter, wat ook weer heel erg leuk is eigenlijk. Het belangrijkste is om consequent te blijven en ze dus telkens als ze op de eettafel komen, ze er weer af te halen.

unnamed-38 unnamed-33

Wat we het mooist vinden, is dat ze beide een heel ander karakter hebben. Zo vindt Jacky het bijvoorbeeld echt niet fijn om opgetild te worden en dit laat hij ook weten als je dat wel doet. Hij springt zo weer op de grond. Wel vindt hij het geweldig om geaaid te worden. Hij komt heel vaak naar je toe, geeft kopjes en eist even een paar minuten van je tijd op om vertroeteld te worden. Verder is het een hele stille kat die nauwelijks miauwt. Mowgli daaraan tegen vindt het helemaal niet erg om opgetild te worden maar komt niet zo snel naar je toe om aandacht te vragen. Ook is Mowgli juist een pieper, om het kleinste begint hij al heel hard te miauwen. En oh wee als Mowgli honger heeft – dan horen de buren het zelfs terwijl Jacky er rustig en stil naast zit.unnamed-30

Ik hoop dat jullie het leuk vinden dat ik nu maandelijks ga schrijven over (mijn) katten! Wat zouden jullie willen lezen in het volgende artikel?


Jenny

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (14)

 • Reply

  Leuk, je katjes! Mijn vriend en ik willen ook graag van deze pluizebolletjes aanschaffen. Ik ben erg benieuwd, zijn het twee katertjes? En wenden de katjes ook snel aan elkaar? Ze komen niet uit hetzelfde nestje toch?

  Maar leuk als je er wat meer over schrijft! 🙂

  • Leuk! Zeker doen:) Jacky & Mowgli zijn twee katertjes en komen inderdaad niet uit hetzelfde nestje. Ze zijn wel in dezelfde week bij ons komen wonen en moesten de eerste paar dagen zeker aan elkaar wennen maar nu zijn ze onafscheidelijk. Wat leuk dat jullie ook voor deze ras willen gaan!

 • Reply

  Ze zijn echt TE cute Jen! Ik wil ook zo graag, maar mijn vriend is allergisch. 🙁

  • Oh nooo, wat stom! De moeder van mijn vriend was ook altijd allergisch maar sinds kort niet meer en toen hebben ze gelijk een britse korthaar in huis gehaald. Er is dus nog hoop!

  • Ik ben ook heel erg allergisch voor katten.
   Ik heb sinds kort 2 siberische katten met een hypo-allergene vacht en nergens last van!!

 • Reply

  Wat een leukies! Juist blijven posten zulke berichten.

 • Reply

  Wat een heeeeerlijke katjes! Ik kan wel uren naar elke foto kijken hihi. Ik ben wel benieuwd naar alles waar je aan moet denken voordat je een (of twee!) klein Brits Korthaartje neemt. Je huis voorbereiden? Blijven ze altijd binnen of kunnen ze ook naar buiten? En hoe hebben jullie deze nestjes uitgekozen? Ben erg benieuwd!!

 • Reply

  Ah wat een cuties 🙂

 • Reply

  Wat een schatjes! Echt onwijs mooie katten.. Wat voor ras zijn ze?

  • Brits korthaar! 😀

 • Reply

  Je katten zijn geweldig en het is leuk om over ze te lezen. Vooral omdat ik zelf ongeveer in dezelfde periode een kitten in huis heb gekregen. Het consequent blijven is soms best lastig. Die van ons is nog te klein om op het aanrecht te springen, maar de eettafel (via de stoelen) is een leuk spelletje. Ze weten heel goed dat het niet mag, juist daarom inderdaad! 😉

 • Reply

  Ohhh ze zijn zo ontzettend lief!!!! <3 Nog meer foto's nog meer foto's nog meer foto's!!!

 • Reply

  Nog meer van die onwijs leuke foto’s! Wat een schatjes zeg

 • Reply

  Ik ben verliefd op jouw katten, dus van mij mag je er ook vaker over schrijven 🙂 haha.
  Heb zelf even een enorme sportdip, dus sla juist de healthy posts over oeps…

Leave a Comment