#10 Jenny’s diary

Een prachtige bruiloft, mijn katten die bij ons logeren, een weekend naar het boerenland met een Ranger rover en een hele toffe winactie. Lees je gezellig mee?

Jelmer en ik wonen nu al een maand in ons nieuwe huis. Het is nog lang niet af maar het wordt wel steeds huiselijker en gezelliger. Zo nu en dan bezoeken we een kringloopwinkel, soms zit er echt iets moois tussen. Over bovenstaande kast was ik héél erg aan het twijfelen maar hij was te groot voor in onze woonkamer. Bummer!

Dikke tip: bij de Jumbo in Noord verkopen ze bananenplantjes voor €2,99! Als je heel goed zoekt, vind je er één met meerderen bananenplantjes. Zo heeft Jelmer er vandaag nog één gekocht waar drie mini bananenplantjes naast groeien. Awesome!

diary

Ons huis wordt (als we zo door gaan) echt een jungle! Dit is 1/4 van alle planten die thuis staan. I love it! En ja, je ziet het goed. Mowgli en Jacky zijn voor een weekje bij ons <3

Uitzicht vanaf de pont <3 Ik had niet gedacht dat ik snel in Noord zou wonen maar ik vind het echt heerlijk!

Van Europcar kregen wij vorig weekend een Ranger Rover mee waar we naar Groningen toe hebben gereden. Daar bezochten we een vriend van Jelmer. Het was mijn eerste keer Groningen en ik had er vet veel zin in. Even ertussen uit en naar het boerenland.

En met boerenland bedoel ik ook écht boerenland. Hier hadden we rauw melk getapt!

Ook hebben we wat boodschappen gedaan bij wat boeren. Zuivel, groente, fruit. Ik word er helemaal vrolijk van!

In het huis waar we verbleven, het Oosterhouw, lopen dus pauwen rond. ’s Ochtends maakten we een wandeling door de prachtige grote tuin samen met deze pauwen.

Wat een plaatje!

Uit deze tuin hebben we ook rabarber geplukt om er later op de dag een taart van te maken.

Taart in the making! Oke oke, deze taart wint geen schoonheidsprijs maar het is zó lekker. Ik heb het recept van een vriendinnetje maar mochten er geïnteresseerden zijn, let me know!

Dit mooie plaatje had ik geschoten met mijn Iphone vanuit de auto. Zo mooi die kleuren en die windmolen!

Europcar

Na het weekendje Groningen zijn we naar festival Trek geweest waar we heel veel lekkers hebben gegeten! Van burgers tot nog meer burgers, fried chicken, madame cocos en steamed buns. Natuurlijk heb ik van alles foto’s gemaakt en deze kun je hier zien. Festival Trek gaat nog heel de zomer door en is zeker een aanrader als je van food festivals houdt!

Talking about food.. Jelmer en ik zijn uit eten geweest bij Restaurant Blauw (date night!) en bestelden daar de vegetarische rijsttafel. Alles was echt heerlijk en je ziet het: het is super veel voor 2 personen.

Indonesische rendang

De dag erna aten we weer Indonesisch want ik doe mee met de campagne voor het merk Smaakt. Zij hebben me een doos vol heerlijk Aziatische spullen opgestuurd en daar heb ik deze heerlijke rendang mee gemaakt. Benieuwd naar het recept en wil je ook kans maken op een voorraadpakket voor Aziatische producten van Smaakt? Lees dan gauw dit artikel!

Vegan Junk Food Bar

Woensdagavond ging ik met mijn lieve collega Denise naar de Vegan Junk Food Bar. Deze dinner date stond al tijden op de planning en we waren zo benieuwd naar deze tent. Alles was super lekker en ik had geen eens door dat ik “nep” vlees aan het eten was. Het smaakt zo echt!

Vegan Junk Food Bar

Vooral die bitterballen, holy shit! Als ik niet had geweten dat dit vegan was, zou ik denken dat dit gewoon normale bitterballen waren.

Heb je mijn nieuwe food filmpje al gezien? Dit is een behind the scenes shot 😉 Zo gaat het er dus aan toe achter de schermen!

En dit is dan de video. Het uitgeschreven recept kun je hier lezen!

Dit weekend had ik een bruiloft van de beste vriend van Jelmer. Met de trein en auto zijn we richting Zwolle gaan rijden en daar bleven we ook een nachtje slapen. Ik had nog nooit eerder een bruiloft meegemaakt en had er onwijs veel zin in. Een weekend de liefde vieren <3

Oja en try this out! Op het station kwam ik dit tegen in de AH to go. Dit at ik elke dag in Tokyo en zo leuk dat ze dit nu ook in Nederland hebben! Het zijn een soort sushi sandwiches met verse zeewier. De zeewier is apart verpakt dus het is nog helemaal crispy. Love it!

Alle beste vrienden van Jelmer op een rijtje tijdens de bruiloft. Het was de bruiloft van Rik, de middelste! Het was echt een prachtige bruiloft op een super mooie locatie. Heel bijzonder dat ik er bij mocht zijn!

Het weekend mooi afgesloten met een heel lekker receptje uit het nieuwe kookboek Groente! van Niven Kunz. Een risotto gemaakt van verse wortelsap met geroosterde bospenen en een gepocheerd eitje. YUM!

Hoe waren jouw eerste twee weken Juni? Fijn he, dat het weer steeds lekkerder weer wordt?!

Jenny

Volg mij ook via Bloglovin, Facebook & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (6)

 • Reply

  Je blog is heel leuk om te lezen! Ik ben voor mijn huis op zoek naar een mooi kleed en ik vind die van jullie supercool, mag ik vragen waar ‘ie vandaan komt?

  Ben dus ook heel benieuwd naar dat artikel over jullie huisje 😉

  Liefs Jolien

  • Hi Jolien,

   Dankjewel, lief! En zeker! Dat kleed is van de zus van Jelmer geweest en zij heeft hem van http://www.vintagecarpets.com.

   Ons huisje is nog lang niet klaar maar ik ga wel alvast beginnen aan een artikel. Dan komt er hopelijk ook nog een deel 2 over een tijdje!
   Liefs,

   Jenny

 • Reply

  Is dit DE rabarbertaart?!???

  • JA ZO LEKKER! Heb hem nog een keer gemaakt en staat nu in de koelkast yummmm

 • Reply

  Ik ben zooo verliefd op jullie huisje! Ziet er zo knus en gezellig uit, hou echt van jullie stijl!
  Mag ik vragen waar je die potten vandaan hebt waar je planten in staan?

  Groetjes,
  Ansofie

  • Ah dat vind ik echt heel leuk om te lezen. Dankjewel! De grijze potten komen van de Tuinscala. Ik wil ook nog een soort artikel maken binnenkort waarin ik meer laat zien. Een kijkje in ons huis. Maar daarvoor moet het nog even iets meer af zijn!

Leave a Comment