Chocolade mousse

Het is december en het aftellen is begonnen. Zelf ben ik niet zo fan van sinterklaas. Nee, my favorite holiday is Christmas. December is de laatste maar fijnste maand van het jaar. Het is zo koud buiten maar oh zo warm binnen. December is een maand om nog meer tijd te maken voor je vrienden en familie, om te genieten van elkaar en om nog langer in de keuken te staan! Ik heb al aardig wat kerstdiners op de planning staan. I LOVE IT! Oh the christmas joy..

Heel veel mensen zijn bang voor de decembermaand. Veel kerstdiners op de planning, lekker veel eten. Misschien ook minder tijd om te sporten? Guy Droog heeft hier een goed artikel over geschreven. Geniet gewoon van deze maand! Ik raad je aan om het artikel goed door te lezen en vooral het zinnetje “Mensen worden niet dik tussen kerst en nieuwjaarsdag. Ze worden dik tussen nieuwjaarsdag en kerst” goed in je hoofd te stampen!

Maar goed back on point; tijd voor een nieuw voedzooi receptje! Dit keer een heerlijk recept voor een chocolade mousse! En voor deze mousse hebben we maar 4 ingredienten nodig!

 Basis Chocolade Mousse (voor 6 toetjes):

 • 6 bananan
 • 6 medjoul dadels (zonder pit!)
 • 3 avocado’s
 • 6 eetlepels (rauwe) cacao

Mix deze ingrediënten met een staafmixer of keukenmachine tot een mousse. Verdeel het over 6 schaaltjes of glaasjes en leg ze voor een uur in de koelkast. Serveer de chocolademousse met bijvoorbeeld nog wat stukjes pure chocola, geschaafde kokosnoot, nootjes en besjes. Suuuuper makkelijk en echt onwijs lekker!

Een leuke; serveer deze choco mousse eens aan je gasten tijdens een kerstdiner zonder de ingrediënten te vertellen. Wedden dat ze het niet eens door hebben? Enjoy!

Liefs,

Jenny

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (9)

 • Reply

  […] je ook nog geen idee voor een dessert? Dit hoofdgerecht gaat goed samen met de chocolade mousse van een aantal weken terug of deze panna cotta uit het kerst receptenboekje van Personal Body Plan! […]

 • Reply

  Hoi Jenny,
  Wat is het verschil tussen normale cacao uit de supermarkt en rauwe cacao? Of zit daar geen verschil in? En waar haal je rauwe cacao?
  Haha sorry! Vast heel stom deze vragen maar zou ’t recept graag proberen voor een dinertje zondag 🙂

  • Hi Ina – Rauwe cacao is niet verhit eerst en normale cacaopoeder uit de supermarkt wel! Je kan hier meer vinden: http://eerlijkereten.nl/superfood-rauwe-cacao/

   Rauwe cacao kan je bijvoorbeeld halen bij de tuinen of ekoplaza! Maar je kan ook gewoon normale cacaopoeder gebruiken!

  • Ah super dankjewel 🙂 x

 • Reply

  […] je ook nog geen idee voor een dessert? Dit hoofdgerecht gaat goed samen met de chocolade mousse van een aantal weken terug of deze panna cotta uit het kerst receptenboekje van Personal Body Plan! […]

 • Reply

  Wat een heerlijk artikel.. Nou heb ik een vraagje ik eet al tijden ontzetend gezond en ik sport ook voldoende minimaal 4 keer per week (ik denk dat me workouts wel goed gaan), maar ik verlies geen vet percentage hierdoor ben ik ontzettend gedomotiveerd en heb ik geen zin meer om nog wel me best te blijven doen! Hoe doe jij dat of heb je bepaalde tips?

  • Dankje Katje! Verbrand je wel meer dan je eet? Misschien eens een weekje anders eten + anders sporten en kijken hoe je lichaam daarop reageert!

   Ik ben nu bezig met klaarstomen voor een fotoshoot en eet nu heel anders en train heel anders en ik zie direct resultaat!

 • Reply

  Ziet er heel erg lekker uit! Ga ik zeker een keer proberen, want je granola was ook al zo lekker haha!

  • Aahh super leuk! Laat je het weten als je hem maakt?

Leave a Comment