#3 Jenny’s Diary

Mijn derde diary alweer en ik ben nog steeds aan het genieten van mijn vakantie! Momenteel zit ik in Tokyo en het is hier echt geweldig. Een van de vetste steden waar ik ooit ben geweest. I love it!

Maandag pakken we de taxi naar het vliegveld. Ons avontuur in Bangkok zit erop! Next: Seoul, Zuid-Korea. We verblijven hier twee dagen en drie nachten. Ik heb er een artikel over geschreven waarin je kunt lezen wat we allemaal hebben gedaan, inclusief tips. Je kunt het artikel hier vinden!

Seoul Tips Seoul Tips Seoul Tips

Donderdagochtend gaat onze vlucht al vroeg. We landen rond 10 uur in TOKYO! Ik ben zó excited om hier te zijn. Mijn allereerste keer in Japan. Ik wilde hier zo graag naar toe! We nemen de trein naar ons hotel en komen erachter dat we pas om 15:00 kunnen inchecken. Dat is toch wel een beetje balen als je nog niet hebt geslapen maar toch ben ik enthousiast om de stad in te gaan.

We nemen de metro richting Shibuya, een van de bekendste wijken in Tokyo en lopen rond. Ik kijk mijn ogen uit. Alles is hier zo gaaf! Ik word ook helemaal blij van alle Helllo Kitty en Pokemon knuffels die ik zie in vele winkels.

Diary Diary

Natuurlijk kan een bezoekje aan de meest drukke kruispunt ter wereld ook niet ontbreken. In de Lonely Planet las ik dat er soms wel duizend mensen tegelijkertijd oversteken.

Ook zien we Real Life Mario Kart (awesome!) en kopen we kaartjes voor de Robot Restaurant morgen. Dit is geen restaurant waar je bediend wordt door robots maar een robot show. Het is echt awesome! Later meer hierover. Uiteindelijk is het alweer 16:30 en zijn we erg moe. We nemen de metro terug naar ons hotel om te gaan slapen!

Na meer dan 12 uur te hebben geslapen, beginnen we vrijdag onze dag in de Starbucks. Jelmer gaat een dagje werken en ik maak mijn Friday Favorites. Daarna ga ik alleen de stad in! Ik loop uren door Shibuya en ga winkel in en winkel uit. Uiteindelijk koop ik de linker outfit bij de Bershka. Ik vond die roze fluffy trui zo leuk! De rechtertrui vond ik ook wel tof maar misschien oogt het een beetje te shabby? Wat vinden jullie?

Tokyo Diary

Voordat we naar het Robot Restaurant gaan, eten we eerst bij een sushi restaurant waar Jelmer al eens eerder heeft gegeten. Mijn allereerste keer sushi eten in Japan, AH! Dit is voor mij dus echt een lifegoal en een dream come true. We nemen plaats aan de lopende bar bij Genki, op de ipad kun je je sushi bestellen. Via de lopende band komt je bestelling en deze stopt precies voor je neus. Alles is zó lekker en ook zo mega goedkoop. Ik heb mijn buikje rond gegeten en reken €9 af!

Tokyo DiaryTokyo Diary

Het is nog steeds geen tijd om naar het Robot Restaurant te gaan, dus besluiten we eerst een drankje te doen bij de Golden Gai. Dit is een buurt vol kleine barretjes. En met klein bedoel ik écht heel klein. Er passen maar 5, hooguit 6 mensen in een bar. Mega bijzonder.

Onderweg naar de Golden Gai lopen we langs een arcade hal waar Jelmer me uitdaagt om te Mario Karten. We doen een potje en helaas verlies ik. We doen nog een potje en deze keer win ik wel. YES! We besluiten nog één potje te doen. Wie wint, is de winnaar van de avond. Of course it’s me. Adios Jelmer!

Tokyo Diary

Op naar Golden Gai! We lopen gelijk het eerste barretje binnen. Het is zó klein! Ik verbaas me echt over alles hier in Tokyo. We bestellen ieder een Japans biertje en praten met de barman die ons vele tips geeft over Tokyo. Voor we het weten is het wel tijd om te gaan. Tijd voor de robot show! Eigenlijk weten we niet wat ons te wachten staat. Let’s find out!

Tokyo DiaryTokyo Diary

We laten onze tickets zien en gaan met de lift naar boven. We komen uit in een grote zaal waar iedereen drankjes aan het doen is. Voorin staan drie robots en een vrouw muziek te maken.

Een half uur later begint dan echt de show. We lopen met z’n alle naar beneden en zitten op onze gereserveerde stoelen. Wat er nu begint is lastig uit te leggen. Het is een soort Japanse carnaval met de craziest shit. Zie de volgende foto’s:

Tokyo Diary Tokyo Diary Tokyo Diary Tokyo Diary Tokyo Diary

Na de show gaan we naar huis om te slapen. Morgen weer een dag in deze mooie stad <3

Zaterdag werden we weer laat wakker en ontbijten we in het park bij ons om de hoek. Lucky us dat ons hotel zo dichtbij het Ueno Park ligt. Hier kun je blijkbaar het best naar toe om de cherry blossoms te bekijken én is er nog veel meer te doen. Er zijn ook allemaal food stalletjes en ik bestel fried noodles als ontbijt. Top!

Tokyo Diary

Helaas is het slecht weer (bewolkt en 7 graden, koud!) dus de cherry blossoms zijn niet zo mooi. We komen wel een andere dag terug, als het wél mooi weer is. We pakken de metro weer naar Shibuya en halen bij Luke’s Lobster een Lobster Roll. Hier staat dus ook áltijd een rij maar deze gaat snel. Binnen 10 minuten doen we onze bestelling. Een kwartier later genieten we van dit lekkers.

Tokyo Diary

We lopen verder door Shibuya en alsof we nog niet genoeg gegeten hebben, doen we een koffie en acaí bowl stop bij Island Vintage Coffee. De Acaí bowl is hier echt onwijs lekker! We lopen verder door deze mooie wijk en gaan hier en daar wat winkels binnen.

Tokyo Diary

Voor we het weten is het alweer avond en hebben we een hoop gelopen. ’s Avonds is het ook heel tof om door Shibuya te lopen. Het is er erg gezellig en alle eettentjes zitten vol en bij sommige staan zelfs mensen in de rij om te eten. Het lijkt net New York maar dan nét een stapje erger.

Tokyo Diary

Ramen eten in Japan stond natuurlijk ook op ons lijstje en we besluiten te gaan eten bij Ichiran. Volgens mij ging dit tentje ook eens viral op het internet omdat je hier als het ware “alleen” eet. Je zit in een hokje en je bestelt je eten via een formulier. Dit schuif je door een luikje en als je bestelling klaar is, gaat het luikje weer open en verschijnt je kom ramen. Dan gaat het luikje weer dicht en kun je in alle vrede genieten van je warme kop noodles in soep. Super gekke en leuke ervaring.

Tokyo Diary

Na het eten wilt Jelmer revenge en zoeken we weer een arcade hal op. We doen weer drie potjes en je raadt natuurlijk al wie de winnaar is. We zijn nog niet moe en doen een drankje bij de Starbucks. Niet zomaar een Starbucks maar dé Starbucks met uitkijk op de Shibuya Crossing, hét drukste kruispunt ter wereld. Het is heel indrukwekkend om te zien hoeveel mensen er elke keer maar weer oversteken. Mocht je in Tokyo zijn, is het zeker een aanrader om het vanaf deze Starbucks te bekijken.

Tokyo DiaryTokyo DiaryTokyo Diary

Zondag begin ik de dag in het hotel, waar ik deze diary aan het schrijven ben. Dat duurt toch altijd langer dan ik had verwacht dus voor ik het weet zijn we een paar uur verder. In de middag pakken we de metro naar een park waar toevallig ook een Shake Shack is. Onderweg halen we nog een groene smoothie. Jelmer is erg enthousiast zoals je kunt zien.

Tokyo Diary

De laatste keer dat ik heb genoten van Shake Shack is alweer een jaar geleden. Dat was overigens ook mijn eerste keer Shake Shack, in New York! We bestellen twee burgers, twee cola light en een grote friet mét kaas. LEKKER!

Tokyo Diary

Jelmer heeft vannacht bijna niet geslapen en gaat vroeg zijn bed in. Ik pak de metro naar Shibuya en ga weer naar dat leuke sushi tentje om weer heerlijk te kunnen genieten van sushi in Japan. Love it!

Morgen gaan we naar de Tsukiji fishmarket. Dit is de grootste vishandel ter wereld waar je overigens ook érg lekkere sushi kan eten blijkt. Ik ben benieuwd!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchatTwitter & Instagram

 In dit artikel zijn affiliate links verwerkt – zie mijn disclaimer.

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (6)

 • Reply

  Heerlijke (food)diary weer! Japan, wat een land. Zitten echt bizarre dingen tussen! Maar wel tof om te lezen.

  • hihi ja food diary inderdaad 😉 Thanks voor je reactie, vind ik leuk!

 • Reply

  Wow, supertof!! Vooral al die heerlijke eet-toko’s #loveit
  Veel plezier nog!!
  Oja: go girl!! met je Mario Kart, moewhahahaha 🙂

  • Hahaha 😉 Thanks Nora!

 • Reply

  Wat ziet het er onwijs leuk uit allemaal! X

  • Erg late reactie maar thanks Roos!! Het was ook echt heel erg leuk!

Leave a Comment