#3 Kaapstad Diary

Ons laatste weekje in Kaapstad. Donderdag vliegen we weer terug naar huis. Deze maand is zo onwijs snel gegaan!

Afgelopen week was het niet echt mooi weer in Kaapstad. Het kan hier heel hard waaien waardoor het niet fijn is om buiten te zijn, ook al is het 30 graden. Je wordt net niet weggeblazen. Ik heb een aantal Marylin Monroe momentjes gehad en weet nu wel dat ik geen jurkje aan moet trekken als het hier hard waait 😉

Maandag 2 januari stonden we op het balkon van het huis van een vriend van Jelmer in Kaapstad om de fanfare te bewonderen. Elk jaar is er op deze dag in Kaapstad een carnaval waar groepen mensen in de gekste en leukste kostuums muziek makend en dansend over straat paraderen. Dit gaat de hele dag én avond door. Onwijs leuk om te zien!

In de avond zijn we gaan eten bij Kloof Street House met Ron en Malu. Dit is overigens een tentje waar je ver van te voren moet reserveren want het zit altijd vol. Het eten vond ik er trouwens niet zo heel bijzonder maar ik heb hier wel mijn op één na lekkerste toetje ooit gegeten. Mocht je ooit in Kaapstad zijn, neem dit toetje. Het was een salted caramel cheesecake mét popcorn en popcorn icecream. Heaven!

Dinsdag was een werkdag en in de avond zijn we nog naar de gym gegaan. Daarna zijn we gaan eten bij The Short Marketclub. Een erg leuk tentje, aanrader. Je kunt het menu hier bekijken. Ook hier moet je even van te voren reserveren als je er wilt lunchen of dineren want ook dit is een gewilde tent.

Kaapstad

Woensdag was het niet zulk lekker weer en hebben we er weer een werkdag van gemaakt. In de avond waren we uitgenodigd om weer te gaan eten bij Kloof Street House. Kennissen van ons waren ook in Kaapstad aangekomen en hadden hier een reservering staan. Kloof Street Gouse moet je ook ver van te voren reserveren dus lucky us dat we konden aanschuiven. Salted caramel cheesecake met popcorn, yes please!

Donderdag zijn we verhuisd naar ons laatste bestemming in Kaapstad. We kunnen ons laatste weekje in het huis van een vriend van Jelmer verblijven, waar we ook de optocht hadden gezien deze maandag. Echt een super mooi en groot huis mét zwembad. In de middag hebben we gegeten bij Bacon on Bree. Je raadt het waarschijnlijk al maar ze hebben hier alles met bacon. We gingen voor The Joe  (een tosti met bacon) en The Joey Tribbiani (een meatball sandwich).

Voor de rest hebben we lekker gechilld en heb ik een beetje zitten bloggen. Ik ben momenteel bezig met een grote schoonmaak op mijn blog. Ik loop elk artikel na om te kijken of het verbetering nodig heeft en of het überhaupt nog relevant is of de prullenbak in kan. In de avond zijn we gaan eten bij het tentje naast Bacon on Bree:  The Culture Cheeseclub. Hier hebben ze blijkbaar de beste kaasjes van Zuid-Afrika. Op de kaart staat dan ook alles met kaas. Niet heel bijzonder maar ze hebben wel érg lekkere risotto met truffel!

Vrijdag zijn we begonnen in de gym en heb ik daarna weer aan mijn blog gewerkt. Daarna zijn we vroeg gaan dineren bij Chefs Warehouse & Canteen. Dit is een klein tentje met ongelofelijk lekker eten. Ze doen hier niet aan boekingen dus het is aan te raden om hier vroeg naar toe te gaan. Wij gingen om 17:00 en toen was het nog aardig leeg. Toen we eenmaal zaten werd het in eens heel druk en was het binnen no time vol.

Chefs Warehouse is een soort tapas/shared dining restaurant. Je krijgt hier allerlei gerechten die je kunt delen in drie gangen. We hebben echt onwijs lekker gegeten. Ik heb even een collage gemaakt van alle gerechten. Het leuke van deze tent is dat ze elke dag wisselen van menu dus je kunt hier tijdens je verblijf in Kaapstad zeker vaker naar toe gaan. In de avond zijn we drankjes gaan doen bij The Gin Bar, waar ze allerlei verschillende soorten gin serveren. Ook erg leuk!

Zaterdag ochtend ging Jelmer trainen terwijl ik naar de kapper ging (geen nieuw kapsel, alleen de puntjes) en mijn nagels heb laten doen. Daarna hebben we de Uber gepakt richting om lekker te gaan eten bij The Biscuit Mill. Het was hier alleen niet normaal druk. We besloten om te keren en te gaan eten bij The Butcher Man in Green point. Hier kun je je eigen stuk vlees kiezen die ze vervolgens voor je op de grill leggen. Ook hebben ze echt de lekkerste burgers! Wij gingen dit keer voor de Wagyburger en de Chicken&cheese burger. Deze burgers zijn echt niet normaal lekker en de zoete aardappel frietjes die je erbij kunt kiezen zijn ook erg lekker. Mis dit tentje niet als je in Kaapstad bent!

Zondag ging de wekker om half 7 want we werden om kwart over 7 opgehaald door vrienden van Jelmer. Om precies half 8 begonnen we aan de klimtocht naar de top van Lion’s Head. Het beklimmen van deze berg duurt ongeveer een uur dus eigenlijk ben je zo boven. Halverwege namen we een andere route. Niet veel mensen weten van deze route af en het staat ook niet op bordjes aangegeven. Deze route zou ons leiden naar Wally’s Cave. Het was even zoeken maar uiteindelijk hebben we de cave gevonden. Echt super vet! Kijk maar:

Wally's Cave

Daarna zijn we door gegaan naar de top maar het was echt onwijs druk. Jelmer heeft deze berg al een aantal keer beklommen maar had het nog nooit zo druk meegemaakt. De afgelopen dagen was het geen mooi weer in Kaapstad en vandaag was het windstil en scheen het zonnetje. Bovendien was dit de laatste dag van de vakantie waardoor iedereen nog even de berg op wil voordat ze terug vliegen. We stonden af en toe zelfs in de file tijdens het beklimmen! Jelmer heeft zijn drone natuurlijk weer meegenomen en deze shot gemaakt:

In de middag zijn we naar Groot Constantia gegaan om wijn te proeven. Dit is ook zeker een aanrader! Je kunt hier wijn, kaas en charcuterie plankjes bestellen en bovendien ook lekker gaan lunchen bij de twee restaurants. Wij zijn gaan lunchen bij Jonkershuis en hebben hier zo goed gegeten. We namen beide het tasting menu, waar je drie gerechten krijgt geserveerd om te proeven. Bobotie, een kipcurry en een lamcury.  We komen hier volgende keer zeker weten terug!

Niet te geloven dat ons avontuur in Kaapstad alweer bijna voorbij is. We gaan nog even lekker goed genieten van de laatste dagen voordat we weer naar huis vliegen.
Hoe was jouw week?

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchatTwitter & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (2)

  • Reply

    Haha Marilyn Monroe momentjes ?
    Mannnn al dat eten! Niet te doen ? Leuke dingen hebben jullie weer gedaan vorige week. Kun je trouwens iets zeggen over het prijsniveau in Kaapstad? Ben ik wel benieuwd naar.

    • Hi Malou, late reactie sorry! Maar het is redelijk goedkoop in Kaapstad. Je kan heel goedkoop uit eten gaan maar ook wat duurder maar het zijn zeker geen Nederlandse prijzen.

Leave a Comment