#5 Personal Update: Healthyfans gaat stoppen

Restaurant Girasol

Het is alweer even geleden dat ik voor het laatst een Personal Update gaf. De laatste was in mei begin dit jaar. Het is alweer bijna oktober en er is weer veel veranderd. 

In mijn vorige Personal Update kun je lezen dat ik klaar was met social media. Ik had er geen zin meer in. Ik legde alleen verkeerd uit, of eigenlijk helemaal niet uit, waarom ik er geen zin meer in had. Dat heb ik in dit artikel wel gedaan. Hier opstond veel ophef over waardoor het artikel weer een staartje kreeg: lees hier.

Ik hoop dat je nu wat meer snapt waarom ik er even klaar mee was. Natuurlijk ga ik niet stoppen, ik vind social media veel te leuk. Bloggen hetzelfde verhaal. Hier ligt mijn passie. Wel heb ik gemerkt dat Healthyfans niet meer bij me past.

Van Healthyfans naar Jenny Alvares

Healthyfans past niet meer bij me omdat ik niet meer in een hokje geplaats wil worden. Voor mij is Healthy een breed begrip. Healthy heeft met zoveel te maken. Healthy is niet alleen maar op blaadjes groen kauwen of je dag beginnen met een bakje havermout met chiazaad. Nee, health is ook genieten van een stuk tony chocolonely karamel zeezout of een bagel met kleurstof. Het gaat om balans, zolang de basis maar goed zit. Helaas wordt dit niet door iedereen begrepen en krijg ik regelmatig opmerkingen waarom ik dit of dat eet, want het is totaal niet healthy.

Tasty donuts

Van mij hoeven al die foto’s van alleen maar sixpacks, de nieuwste ren schoenen en de meest kleurrijke gezonde borden niet meer zo. Daarom ga ik deze verandering aan. Ik wil over alles kunnen schrijven en posten. Om deze reden verander ik mijn website domeinnaam van www.healthyfans.com naar www.jennyalvares.com en zal er wellicht ook wat kunnen veranderen aan het design. Ik blijf tijdens het onderhoud gewoon in de lucht. Kunnen jullie mooi meekijken. De verandering op Instagram heb ik inmiddels al een poos gedaan en daar ben ik heel blij mee.

Dit betekent overigens niet dat de content compleet zal gaan veranderen. Ik zal nog steeds recepten blijven delen en schrijven over de healthy lifestyle. Dit geeft me alleen de vrijheid om ook meer te schrijven over andere dingen – zoals reizen. Dat deed ik natuurlijk al, maar gezien mijn Travel Agenda zal ik dit nu meer gaan doen.

Het komt erop neer dat ik over alles wil kunnen schrijven wat me bezig houdt. Het is tijd voor een nieuwe start, een nieuw avontuur! Ik hoop dat jij er net zoveel zin in hebt als ik.

Beijing

Hoe gaat het verder met me?

Het gaat goed! Ik doe lekker mijn ding, ben veel bezig met mijn blog, nog steeds aan het werk bij Changing Life. Met Jacky & Mowgli gaat het ook goed. Als ik terug ben van Rio en Marrakech ga ik met ze naar de kattenkapper. Er moet nodig wat vacht vanaf;)

De komende tijd ben ik voornamelijk in het buitenland te vinden, heerlijk. Na New York ben ik met Jelmer nog naar Beijing, Hong Kong en Malaga geweest. Onlangs naar Venetië en nu zitten we in Rio. Straks door naar Casablanca en Marrakech. Dan zijn we weer twee weken in Amsterdam en daarna vliegen we door naar de Seychellen en Bali. Daar plakken we nog India aan vast. Dan zijn we weer twee weken in Amsterdam en daarna vliegen we door naar Kaapstad – waar we een maand lang verblijven. Mooie tijden. Ik hou van reizen en dat ik dat met mijn ♥ kan doen, is het mooiste wat er is.

Dat was het voor nu. Ik ga nog even flink genieten van mijn mooie geboorteplaats Rio. Binnenkort verschijnt er weer een photo update. Edit: Hij staat al online, zie hier!

Ik ben benieuwd wat julie van deze verandering vinden en ik hoop natuurlijk dat je me blijft volgen.

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebook, PinterestSnapchat & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (42)

 • Reply

  Trots op jou!! ❤️

 • Reply

  Wat dapper, en wat goed dat je deze stap gezet hebt! Blijven bij het oude is het makkelijkst, maar ik geloof dat het gebruik van je eigen naam uiteindelijk een heel goede keus is. Want jij blijft jij, ookal verander je van de één op de andere dag 🙂 Al vind ik het zelf nog raar en een tikkeltje ego voelen als ik weer eens iets van m’n website deel (die ik ook onder m’n eigen naam run). Hoe ga jij hiermee om? Of heb jij hier geen last van?

  Nou, in ieder geval: toitoitoi met je nieuwe blognaam! ^^

  Groetjes,
  Brenda

 • Reply

  Goed besluit, je moet doen wat goed voelt! Healthy is inderdaad goed maar wel in het “echte” leven waarbij je je niet schuldig hoeft te voelen om een enorm stuk carrot cake of een lekker blikje cola. Kijk naar je nieuwe artikelen uit :). Fijne reis nog!

  • En zo is het! Thanks voor je support 🙂

 • Reply

  Goed bezig!!!!

  • Dankje Leony!

 • Reply

  Ik volg je al vanaf het begin en merkte de verandering. Ik ben er alleen maar blij mee en sta pal achter je. Die hele ‘fit-beweging’ is vermoeiend en de vergelijking van mensen met zichzelf en de niet-realistische beelden op instagram maken is gewoonweg pijnlijk. Toen ik mijn instagram begon was het ook iets met fit en gezond. Dit heb ik verwijderd en veranderd naar liefdevoorvoedsel. Want ik eet niet alleen kip, rijst, broccoli en tonijn. Nu eet ik een grote zak pepernoten weg en ik vind het best :). Ik vindt deze verandering nog alleen maar leuker en blijf je zeker volgen!

  • Dit doet me zoveel goed! Thanks lieve Nadine, thanks voor je berichtje. <3

 • Reply

  Leuk Jenny! Goed dat je je hart volgt zonder de healthy community wat te verwijten. Gezondheid is balans en multi interpretabel. Lekker doen waar jij zin in hebt, dat is waarom we je allemaal graag volgen!
  <3

  • THANKS CLAU <3

 • Reply

  Goed besluit! Je argumenten kloppen ook helemaal. En mooi reisschema zeg ? Ga je ook nog een artikel maken over hoe je dat allemaal plant en hoe je dat bekostigd? (Dat laatste vooral; hoe dan!!!)

  • Hihi wie weet 😉

 • Reply

  Ik merkte het toevallig gisteren, toen ik je ging opzoken op Instagram en healthyfans niet meer bestond. Hartstikke goed deze keus, het lijkt me lastig als je verbonden bent met een specifieke naam en mensen vinden het gek dat je wijntjes drinkt en donuts eet, omdat dat geen ‘healthyfans’ is. Blijf lekker doen waar je van geniet maar dan onder een andere naam, succes!

  • Ik voel me zo vereerd dat je me nog steeds volgt. Vind ik echt mega leuk. Thanks voor je support!

 • Reply

  Ik vind het heerlijk verfrissend een website over het goede leven. Reizen, lekker eten én gezond blijven.

  • YES!

 • Reply

  Wat een wijs besluit en een mooie ontwikkeling! Hopelijk kan je zo nog meer laten zien dat het in de wereld niet om het perfecte plaatje draait. Maar om het genieten van de dingen die je doet. Succes en vooral veel plezier!!

  • Dankje Mandy!

 • Reply

  Fijn om dit te lezen! Ik maakte zelf dit jaar ook een kleine aanpassing in mijn blognaam (om niet van domeinnaam te hoeven veranderen) om niet ‘gevangen’ te zitten bij gezonde voeding en sporten. Ik volg je verder! Liefs

  • Fijn om te horen Heleen! Goed dat jij die verandering ook hebt gedaan:)

 • Reply

  Mooi! Leuk om te zien dat door steeds meer mensen gerealiseerd wordt dat een sixpack je niet zo gelukkig zal maken als dat je van te voren misschien denkt.
  Ik ben zelf van 5-6 x in de week sporten naar 3x gegaan, en doe alleen nog waar ik plezier in heb. En dat voelt zoveel beter nu ik niet meer continu in gevecht ben met mezelf om maar dat ideale plaatje te bereiken!

  Ook mn huis verkocht en baan opgezegd en vanaf November ga ik ook reizen!

  Maak plezier, leef, & geniet ??

  • Kijk – wat goed! Leven is zoveel meer. Fijn dat je niet meer in een continu gevecht bent met jezelf. En heerlijk! Waar ga je allemaal naar toe?

 • Reply

  Trouwe follower hoor coach ??

  • Ahw zo onwijs lief! Thanks lieve Lise <3

 • Reply

  Ik blijf je zeker volgen. Ik geniet van je foto’s op vakantie. Veel plezier op al je vakantiebestemmingen. Ik kijk uit naar je foto’s!

  • Lief Anouk! Doet me zoveel goed jouw berichtje!

 • Reply

  Heel goed meisje!
  Ik vind je fantastisch.
  Je schrijft heerlijk en echt.
  Je straalt (denk ook doordat het zoveel beter met je gaat!).
  Ja ik blijf je absoluut volgen!
  Succes!! 😀

  • LIEF LIEF LIEF! Dankjewel lieve Lianda!

 • Reply

  Jenny,
  Ik vind je foto’s tof, ik ben het vaak eens met je argumenten (en zeker over die hele “fitworld”) ik ben er zelf ook heel erg klaar mee! Tuurlijk blijven we jou volgen topper!

  Liefs Demi (deemitje) X

  • Zo lief! Thanks lieve Demi <3

 • Reply

  Natuurlijk blijf ik je volgen!

  • <3 LIEF!

 • Reply

  Wat een goed besluit van je lieve Jen, geniet van alles wat de wereld je te bieden heeft! Ik ben nu in Nepal en vlieg zometeen naar Vietnam, reizen is fijn 🙂 X

  • Reizen is zó fijn! Wat lekker – hoe is Nepal? Staat ook nog op mijn lijstje!

 • Reply

  Jenny! Ik vraag me af, misschien een onbeleefde vraag, waar jij en Jelmer al die reizen van kunnen betalen? Wat doe jij voor werk? En hij? Vast een prachtbaan! 😀

  • Mag je heus vragen hoor! Sinds deze maand ben ik dakloos;) Ik woon nu bij mijn ouders en heb er voor gekozen om even lekker de wereld rond te reizen. Geen huur = meer geld voor vakantie!

   Daarnaast werk ik (en Jelmer ook) gewoon door op vakantie, voor zowel mijn blog als mijn werk bij Changing Life.

   Daarnaast zoeken wij altijd naar goedkope tickets, via bijvoorbeeld secret flying.

   Heb ik je vraag zo voldoende beantwoord?

 • Reply

  Super tof! Ik volg je al jaren en dat zal niet anders worden na deze verandering 😉

  • Dinne! Ik vind het echt geweldig dat je me nog steeds volgt. Thanks daarvoor – echt!

 • Reply

  Ook ik blijf je volgen Jenny! x Olivia

  • Lief, thanks Olivia!

 • Reply

  Natuurlijk blijf ik volgen. Benieuwd naar je reizen! Hoe doe je dat met je katjes trouwens als je lang weg bent?

  • Lief! Leuk om te horen Daphne. Jacky en Mowgli zijn nu bij mijn ouders thuis. Vooral m’n zusje vindt dat geweldig!

   Ik mis ze wel hoor maar ze zijn in goede handen ❤️

Leave a Comment