#9 Jenny’s Diary

Weekendje naar Breda, internationale hamburgerdag, mega veel planten gescoord voor in ons nieuwe huis, wijn gekregen uit Zuid-Tirol, wildlife in Amsterdam Noord en super lekker eten! Meer weten? Lees dan verder!

Ik begon mijn week met een ontbijtje op ons balkon. Hoe fijn is het dat de zomer opkomst is! <3 Zie je die bij? Love it! En dat daarachter is onze view op het moment. Je hebt het vast en zeker gezien op de Instagram story van Jelmer, maar achter ons huis in Amsterdam Noord (ja, daar wonen wij!) is er dus echt een soort van wild life te zien. Ooievaars, hazen, ganzen en nog veel meer!

Ik ben totaal niet goed in vogels herkennen dus Jelmer heeft voor mij wat vogels getekend (dit is niet alles) zodat ik ze kan gaan leren als ik van mijn ontbijtje geniet op het balkon. Leuk, hè?

Omdat we nog geen internet hebben thuis, moet ik zo nu en dan een ander werkplekje zoeken. Is niet erg zo 😉 Met een wijntje werken aan mijn blog, love it!

Ik heb onder andere gewerkt aan dit filmpje! Ik hoop dat jullie deze filmpjes net zo leuk vinden als ikzelf <3 Ik vind het zelf namelijk ontzettend leuk om te maken, te bedenken, te editten en met jullie te delen. Mochten jullie overigens nog leuke ideeën hebben voor dit soort filmpjes, let me know!

Woensdag tijdens de wednesdaymeal op werk ging ik weer voor vega. Ik weet niet waarom ik zo op de foto ging met mijn DoorMeal maar deze lasagne met spinazie en Hüttenkäse is lekker!

Na een dag op kantoor, gingen Jelmer en ik door naar het feestje van FHM500. Ik was weer genomineerd! Helaas wel diep gezakt 😉 Van 209 naar 448. Het feestje was uiteindelijk meer een Ajax feest geworden, gezien de finale natuurlijk! Er stonden drie grote schermen dus iedereen zijn focus lag daarop.

Donderdag kwam Ted eten en hij bracht een fles rode wijn uit 2007 mee als cadeau. Dit is een wijn uit Zuid-Tirol, waar ik onlangs een artikel over heb geschreven. Deze kun je hier lezen! Deze wijn mogen we eigenlijk pas over een aantal jaar open maken, want dan is hij pas écht lekker. Ik ben reuze benieuwd!

Jelmer had zich weer uitgesloofd in de keuken. Het werd een Indiaas diner met homemade knoflook naan brood, kokosrijst, raita en een heerlijke curry.

Zo lekker!!! Ik heb al van een aantal van jullie de vraag gekregen of het recept hiervan online komt. Ik heb het aan Jelmer gevraagd en hij gooit het binnenkort online. YAY! Kunnen jullie het ook allemaal maken!

Vrijdagochtend ging de bel en bracht de postbode ons deze twee grote pakketjes! Onze bestelling bij plantje.nl!

Kijk nou hoe ontzettend tof! AAH! Ons huis wordt zo echt een jungle 😉 Dit zijn niet eens alle plantjes. Ik ben van plan om over een tijdje een “kijkje in ons nieuwe huis” artikel te maken en dat vertel ik je ook meer over deze mooie planten.

Vrijdag na kantoor ben ik nog even de hub ingedoken om te gaan trainen. Nog even een training mee pakken voor ik de trein in stap naar.. BREDA! Daar wonen de ouders van mijn lieve vriendinnetje Anouk. Omdat het zo ontzettend mooi weer zou worden, besloten we lekker het weekend daar te spenderen. Ik was er al heel lang niet geweest en heb me er erg op verheugd. Weekendjes Breda met Anouk zijn altijd zó leuk!

Toen we aankwamen in Breda, stond het eten al klaar. De mama van Anouk had Indonesische Rendang gemaakt. YUM! Ze kan zo ontzettend goed koken en ik kom altijd met heel veel inspiratie terug.

We aten natuurlijk in de tuin, met het mooie weer!

Zaterdagochtend gingen we naar een aspergekwekerij, wat ik super interessant vond. Verse asperges stonden er op het menu vanavond. Hoe leuk!

De aspergeveld!

’s Middags was het 35 graden, te heet om ook maar iets te ondernemen. We hebben eigenlijk heel de dag in de schaduw gelegen en gewoon lekker niks gedaan.

Oja, we hebben Gin Tonics gemaakt! Wel drie soorten. Deze groene is gemaakt met komkommer en limoen.

Deze roze met rabarber en frambozen! En van de derde heb ik geen foto maar die was met sinaasappel en zwarte peper. Erg lekker allemaal!

De volgende dag was het gelukkig al ietsjes minder warm en zijn we lekker gaan varen! Ook zijn we langs het Breda Jazz Festival gaan varen en hebben we genoten van de muziek. Het Breda Jazz festival is blijkbaar de oudste en grootste jazzfestival van Europa. Cool!

Even afkoelen met een zelfgemaakt ijsje! Het recept vind je hier. Het is zo simpel, gezond en lekker!

’s Avonds zijn we nog lekker gaan barbecuen en aten we natuurlijk burgers want ja; het was wel internationale hamburgerdag! Daarna pakten we de trein weer terug naar Amsterdam. Het was weer een veel te leuk weekend <3 Thanks to Anouk en haar ouders!

En hoe was jouw week?

Jenny

Volg mij ook via Bloglovin, Facebook & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (6)

 • Reply

  Dankzij jouw tip over plantje.nl nu ook een hele lading planten besteld, ben benieuwd! 🙂 Mag ik je vragen waar je de bloempotten zelf vandaan hebt? Vind die namelijk ook heel tof. Thanks!

  • Oh wat leuk! Welke planten heb jij besteld? Wij hebben deze potten gekocht bij Tuinscala in Hoogeveen. Maar we zijn zelf ook op weer op zoek naar nieuwe want er komen telkens nieuwe planten bij en sommige planten moeten alweer een grotere potten. Dus als je tips hebt; let me know!

  • Haha planten hebben best wat onderhoud nodig he, maar wel supergezellig zoveel groen thuis! Ik heb een pannenkoek- en bananenplant, dadelpalm en de alocasia cucullata – volgens mij dezelfde als die op jouw foto nog geen pot heeft. Dit weekend maar eens naar een tuincentrum om er een paar te scoren 🙂

  • Ja, super veel onderhoud! Het is een beetje Jelmer zijn hobby geworden. Hij is er druk mee bezig! Nu hij op vakantie is in New york moet ik het even doen. Hoop dat ze straks nog leven als hij terug is 😉

 • Reply

  Leuke, zonnige foto’s!
  Ik kan na 9 maanden zwanger en 3 maanden borstvoeding EIN-DE-LIJK aan de gin tonics, die met rabarber lijkt mij heerlijk.

 • Reply

  ???

Leave a Comment