Aziatische wrap met eend

Aziatische wrap

Take your wrap to the next level met deze Aziatische wrap met eend!

Heb je wel eens Peking Eend op? Ik ben er echt gek op en dit recept komt daar erg bij in de buurt. Deze Aziatische wraps komen daardoor ook vaak thuis op tafel te staan! Eigenlijk hoor je deze te eten met Chinese pannenkoekjes. In Hong Kong heb ik echt genoten van de lekkerste Peking eend pannenkoekjes. Helaas heb ik heb ik hier in Nederland nog geen Chinese pannenkoekjes weten te vinden. Ik gebruik daarom normale wraps. Ook heel lekker!

Aziatische wrap

Wat heb je nodig voor deze ongelofelijk lekkere Aziatische wrap met eend? (2 personen)

  • wraps*
  • 2 eendenborstfilets (met vetlaag)
  • 2 bosui, in kleine reepjes
  • 1/4 komkommer, in kleine reepjes
  • Wortel julienne, handje
  • Hoisinsaus, zoveel je wilt
  • Gebakken uitjes, ook zoveel je wilt
  • Koriander

* Ik gebruik hier de Smart Wraps van de Body & Fit. Deze bevatten minder koolhydraten, zijn hoog in eiwit en rijk aan voedingsvezels.

Aziatische wrap

Hoe maak je het?

Haal de eendenborstfilet minimaal een half uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Snijd de vetlaag van de filets kruislings tot het vlees in. Zet een koekenpan op het vuur en bak de eendenborstfilets op de velkant tot het vel krokant en goudbruin is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Er is hiervoor geen boter of olie nodig, je zal zien dat de vetlaag smelt. Keer de filets om en bak ze nog eens 3/4 minuten op de vleeskant. Haal nu de eend uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie. Laat het rusten voor zo’n 5 minuten.

Snij ondertussen de komkommer en bosui in dunne reepjes. Verwarm de wraps in de pan of magnetron volgens de verpakking. Snijd de eend in reepjes en serveer alles op tafel. Nu kan je je wrap zelf samenstellen met alle ingrediënten. Zo lekker! Enjoy!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebook & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (0)

Leave a Comment