Bieten en frambozen salade

frambozen salade

Het maakt niet uit of ik uit een bakje eet of vanaf een mooi bord, ik zorg áltijd dat mijn eten lekker is. Het leven is te kort om niet lekker te eten toch? Als ik in het weekend tijd heb vind ik het extra leuk om mijn bord nét even een tikkeltje mooier op te maken. Dan smaakt het nog beter! Zoete salade met bieten, geitenkaas en frambozenpuree. In een woord: genieten!

Ingrediënten voor de frambozen salade voor één persoon:

 • 150 gram gekookte rode bieten
 • 100 gram gekookte chioggia bieten (kun je deze niet vinden? Ga dan voor 250 gram rode bieten).
 • 100 gram linzen
 • 40 gram geitenkaas
 • ½ rode ui
 • flinke hand rucola
 • 5 gram geschaafde amandelen

Voor de dressing:

 • 40 gram (diepvries) frambozen
 • 1 eetlepel balsamico azijn

frambozen salade

Kook de bieten in 40 minuten gaar als deze nog rauw zijn. Ontdooi de frambozen en prak deze fijn, mix met de balsamico azijn tot een mooie gladde puree. Verdeel de rucola, linzen, en rode ui over een bord. Snijd de bieten in dunne plakjes en verdeel over de overige ingrediënten. Rooster vervolgens de amandelen even kort in de pan tot ze goudbruin zijn. Verdeel hierna de geitenkaas en het amandelschaafsel over de salade. Maak het geheel af met de frambozenpuree en geniet van deze heerlijke smaken!


Vere

Volg mij ook via mijn blogInstagram en Facebook!

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (1)

 • Reply

  Meestal niet zo een fan van fruit in salades, maar deze wil ik graag eens proberen! Ziet er heerlijk uit!

Leave a Comment