Boerenkoolsalade met truffel, pompoen & geitenkaas

Boerenkoolsalade

Dit weekend was ik gaan brunchen bij Eastside (aanrader trouwens!) en daar at ik zo een lekkere boerenkoolsalade. Ik deed een poging tot namaken en het is me zeker goed gelukt!

Ik had hiervoor dus nog nooit boerenkoolsalade op, shame on me. Ik heb zeker wat gemist, het is zo lekker! Ik ga hier meer mee experimenteren. Deze salade is dus echt een must-try!

Wat heb je nodig voor 2 personen:

 • 200 gram boerenkool
 • Truffelolie
 • 200 gram pompoen in blokjes
 • 50 gram geitenkaas
 • 30-40 gram walnoten
 • Peper & zout
 • 50 gram gerst of Biologische 5 granen
 • Optioneel: 2 sneetjes toast
 • Optioneel: 2 gepocheerde eitjes

Boerenkoolsalade

Warm de oven voor op 200 graden en gril hier de pompoen in voor 10 minuten. In de tussentijd kook je de gerst of 5 granen rijst volgens de verpakking. Doe de boerenkool in een kom en sprenkel deze met de truffelolie.Wees hierin niet te zuinig! Breng op smaak met peper & zout en hussel goed door. Voeg nu de geitenkaas, walnoten, gerst/rijst en de gegrilde pompoen blokjes toe. Even omroeren en klaar!

Serveer de salade bijvoorbeeld met toast. Mocht je hem eiwitrijk hebben, kun je er een gepocheerd eitje aan toevoegen. Mmmm, enjoy!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebook & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (3)

 • Reply

  Wat ik ook zeker zou doen – je boerenkool masseren! Haha, in een kom met wat olie en/of citroensap en dan 20 seconden kneden. Hierdoor wordtie iets zachter etc. 🙂 verder echt te grote liefde aan kale salads <3

 • Reply

  Lijkt me serieus best lekker, haha! Zijn die pompoenblokjes kant en klare blokjes/ uit de diepvries? Ik heb die één keer gehad en die waren grandioos mislukt.. Zijn ze wel lekker uit de oven? Thanks voor het recept <3

  • Het is ook écht lekker. Ik heb inderdaad pompoenblokjes uit het vriesvak gebruikt (handig!) en zijn zeker lekker uit de oven! Laat je weten als je hem gemaakt hebt?

Leave a Comment