Courgette Ricotta Pannenkoeken

Courgette Ricotta Pannenkoeken

Laatst deelde ik een ongelooflijk lekker recept voor ricotta pannenkoeken. Wat als ik hier nou groente aan toe voeg? Ik ben er mee gaan experimenteren en zie hier: Courgette Ricotta Pannenkoeken. 

Doordat ik er nu een heel courgette in heb verwerkt, zijn deze pannenkoekjes nog voedzamer. Ook heb ik nog 2 extra eiwit aan toegevoegd. Met deze toevoegingen kom je nog sneller aan je daily essentials! Geloof me; de courgette proef je écht niet! Ik ben heel enthousiast over dit recept en ben benieuwd wat jij er van vindt. Laat je het me weten?

Ingrediënten voor 2 (wellicht 3) personen:

 • 200 gr ricotta
 • 1 courgette
 • 2 eieren
 • 2 eiwit
 • 1 tl bakpoeder
 • 100 gram tarwebloem
 • Snufje zout
 • Eventueel: zoetstof
 • Olijfolie / Smart Cooking Spray om in te bakken
 • Toppings: whatever you like!

Courgette Ricotta Pannenkoeken

Hoe maak je de Courgette Ricotta Pannenkoeken?

Snijd de courgette in grove stukken. Mix dit samen met de eieren en de ricotta in een keukenmachine of blender. Voeg nu het bakpoeder, tarwebloem, zout & eventueel wat zoetstof toe en mix er een glad beslag van.

Neem een grote pan en laat een beetje olijfolie of smart cooking spray hierin heet worden. Nu gaan we bakken! Ik heb gekozen om kleine pannenkoekjes hiervan te maken! Ik bakte telkens 3 kleine pannenkoekjes tegelijk. Serveer de courgette ricotta pannenkoekjes met je favoriete toppings en ENJOY!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchat & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (8)

 • Reply

  Leuk idee om de courgettes weggewerkt te krijgen. Ik denk dat dit bij de kinderen ook wel vlotjes gaat binnen gaan.

 • Reply

  Wauw dit moet ik maar eens proberen. Ziet er super goed uit!

 • Reply

  Oh wat een goddelijke foto Jenny! En zo fijn dat je de courgette niet proeft, snel eens proberen.

  • Jaaaa, doen doen doen! Laat je weten wat je er van vindt?

 • Reply

  Heerlijk! Heb ook nog steeds op mijn baklijstje staan om een keer te experimenteren met courgette in pannenkoekjes dus ga deze zeker eens proberen!

  • Vind ik LEUK! Laat je weten wat je er van vindt?

 • Reply

  Ik heb zo’n pannenkoekjes nog nooit gehad, maar ben ontzettend benieuwd hoe ze smaken!

  • Snel proberen hoor, you’re missing out! Te lekker!

Leave a Comment