David Rio Chai Tea Latte

Mijn favoriete warme drank? Stipt op nummer 1: Chai Tea Latte! Kennen jullie dit drankje al? Het is echt mijn favoriete drank in de warme winter maanden! Ik houd zeker niet van alle Chai Latte’s. Heel vaak als ik ergens ben en er staat Chai Tea op de kaart dan vraag ik altijd even wat voor Chai dit is. Meestal komt dit namelijk uit een pak of is het gewoon een theezakje; die sla ik graag over. Is het die van David Rio? Dan graaaag!  Hoe ik kennis heb gemaakt met dit drankje? Ik zag het eens staan bij Beter & Leuk en probeerde het eens uit. Love at the first sip! Elke keer als ik daar kwam bestelde ik dit drankje! Uiteindelijk heb ik ook eens een pot gekocht en sinds toen ben ik eigenlijk verslaafd geraakt. Sinds kort verkoopt Yoghurt Barn dit nu ook!

Wat is Chai?

Voor wie het niet kent; Chai Thee is een hele kruidige, zoete en romige thee en komt oorspronkelijk uit India. Traditionele chai is een mengsel van gemalen specerijen zoals kaneel, kruidnagel, steranijs etc. Daar wordt dan zwarte thee aan toegevoegd en naar smaak aangedikt! Dit wordt dan gecombineerd met melk en gezoet met honing/suiker (om de smaak van de specerijen te benadrukken). Meer over de geschiedenis van Chai kun je hier vinden!

Hoe maak je een Chai Latte thuis?

Oldschool Melkopschuimer 

Warm een glas melk op in je magnetron! Schuim dit melk nu op met je melkopschuimer. Schenk een beetje van het geschuimde melk in een glas en voeg hier 1-2 eetlepels Chai aan toe. Goed roeren en voeg dan de rest van het geschuimde melk. Nogmaals roeren en klaar! Je zelfgemaakt Chai Latte is ready!

Philips Senseo Melkopschuimer

Sinds kort heb ik thuis een Philips Senseo Melkopschuimer. Met deze melkopschuimer maak ik echt de lekkerste Chai Latte ever! Ik vind hem zelfs lekkerder dan als ik hem buiten de deur haal. Ik BEN ECHT VERLIEFD OP DIT APPARAAT! Het is heel easy; Vul de melkschuimer met melk  tot aan het streepje max. Een eetlepel Chai aan toevoegen en eventjes roeren. Doe nu de melkopschuimer aan en nu is het wachten tot je Chai Latte klaar is. Zoo yummy!

Schermafbeelding 2014-11-28 om 15.15.56

Smaken David Rio Chai

David Rio heeft nu tien smaken Chai Thee. Ik heb ze nog niet allemaal geproefd maar dat komt verandering in. Mijn favoriet? Dat is met stipt op nummer 1 de Orca Spice. Daar heb ik altijd wel een pot van in huis. Ik vind die echt zo lekker! Ik kan de smaak niet zo goed omschrijven. Je moet hem gewoon zelf even proeven. Als je een keer bij de Yoghurt Barn komt; bestel hem alsjeblieft! Ook vind ik de Matcha Power heel erg lekker. De Matcha Power is een Chai Tea met Matcha poeder. Deze is iets kruidiger van smaak dan de Orca Spice.

Schermafbeelding 2014-11-28 om 15.25.26

Waar te koop?

De potten Chai Tea zijn o.a. verkrijgbaar bij de Tea Bar voor €12,95 en bij de Yoghurt Barn voor €11,95! Geen Tea bar of Yoghurt Barn in jouw buurt? Hier vind je andere verkooppunten! De Philips Senseo Melkopschuimer is hier verkrijgbaar voor €69,99

Heb jij wel eens Chai Tea gehad van David Rio? Ik ben benieuwd wat je er van vind!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchatTwitter &

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (14)

 • Reply

  Wow, ben nu al verslaafd! Echt super lekker!

  • I knowwww!

 • Reply

  Hey Jenny,

  Wat een heerlijke blog heb je!
  Sinds ik deze post heb gelezen ben ik echt obsessed met een goede melkopschuimer vinden.
  Alleen drink ik geen normale melk, maar amandelmelk, heb je dat ook weleens geprobeerd en werkt dat ook?

  Thanks alvast!

  Liefs, Bianca

 • Reply

  Snap alleen niet waarom het zo ongelooflijk duur moet zijn.
  Op http://www.coffeeonline.com koop je het in 1 kg blik voor de helft van het geld.
  Zeker de Zuma Chai Tea Latte is heerlijk, een top product van Beyond The Bean, die ook de heerlijke Sweetbird smoothies en siropen hebben.
  Ze wonnen er zelfs een Golden Taste Award mee in de UK.
  Moet je zeker eens gaan proberen.

 • Reply

  Ik kwam via, via, via hier terecht, zag deze post voorbij komen en wilde gewoon even zeggen: Thanks! Woon niet in de randstad, dus kan niet zo vaak een chai tea latte scoren. Geen idee dat ik ze ook gewoon thuis kon maken! Jij bent de held van de dag 🙂

  • Ray – Awesome! En heel leuk dat je een reactie achterlaat!

 • Reply

  David Rio heeft by far de lekkerste Chai Tea. En zo handig dat ze bij de tea bar sachets verkopen dan kun je alle smaken uit proberen, voordat je een grote pot koopt.

  • Jaaa, heel handig inderdaad!

 • Reply

  Ik ben echt gek op Chai tea latte! Drink het regelmatig bij Bagels & Beans maar ben laatst ook eens thuis aan de slag gegaan, heb helaas geen melkschuimer in mijn bezit dus dat mis ik nog een beetje, geeft toch de finishing touch!
  Misschien een goed Sinterklaas cadeautje haha 😉
  Binnenkort ook maar eens die van David Rio proberen, klinkt zeker goed 🙂

  • Oooh als je sowieso al dol bent op Chai, dan moet je zeker weten deze proberen! ECHT! Probeer hem aub zo snel mogelijk en laat me weten wat je er van vond!

 • Reply

  Jaa ik ken de power chai van de Coffee Company, heerlijk!! Echt slim om in je melkopschuimer te doen, die heb ik sinds kort dus ga zeker zo’n pot kopen!
  🙂

  • Meeen je niet! Hebben ze die bij de Coffee Company ook?! Goed om te weten!

  • CC Gelderlandplein in ieder geval, daar verkopen we het ook. Andere CCs weet ik niet zeker!

  • Goed om te weten! Awesome dat ze het daar verkopen!

Leave a Comment