Eiwitrijk havermout ontbijt

eiwitrijk havermout

Dit receptje voor een eiwitrijk havermout staat zo op tafel, is erg voedzaam en bovendien ook heel lekker. Waar wacht je nog op?

De laatste tijd ben ik weer helemaal in to de warme havermout en vandaag laat ik jullie zien hoe ik dit altijd maak!

Ingrediënten eiwitrijk havermout ontbijt

eiwitrijk havermout

Bereiding Eiwitrijk Havermout Ontbijt

Kook de ingrediënten op een laag vuurtje in een pannetje. Deze drie ingrediënten zijn voor mij de basis maar je kunt er nu al wat andere ingrediënten toevoegen zoals wat vers fruit. Vergeet niet te blijven roeren! Zo voorkom je dat het aan gaat koeken in je pan.

Ik vind het lekker als mijn havermout een beetje dikkig is maar dat verschilt per persoon. Je kunt er altijd nog water aan toevoegen als hij te dik geworden is.Als de havermout klaar is, giet je het in een kommetje en versier je het met jouw favoriete toppings. Enjoy!

Laat je weten wat je er van vindt?

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchatTwitter & Instagram

 

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (14)

 • Reply

  Hi Jenny,

  Wat een super leuke website heb je! Ik heb vanochtend voor t eerst mijn Isolaat perfection (vanille) door de havermout gedaan en dan in een pannetje opgewarmd maar de whey gaat klonteren. Is dit bij jou ook zo? Vond het toch een beetje apart smaken.

  Groetjes,
  Laura

 • Reply

  Hoi Jenny,

  Allereerst wat een super leuke blog heb je! Ik lees m met veel plezier 🙂
  Ik zie dat jij in veel recepten Whey gebruikt en het klinkt heel lekker.
  Nu ben ik normaal heel sportief, maar de laatste maanden even niet.
  Ik ben sinds 4,5 maand mama en geef borstvoeding, waardoor ik veel ben afgevallen. Ik ben bang als ik m’n fanatieke sporten weer oppak, ik nog meer afval. Maar nu komen we bij m’n vraag 😉 kan ik Whey door havermout of wafels doen wanneer ik een tijdje niet sport? Of krijg ik dan te veel eiwitten binnen?

  Bedankt alvast!

  • Bedankt Jolien! En natuurlijk kan dat, no problem! En wat leuk dat je mama bent geworden, gefeliciteeeerd! Wat een finn gevoel lijkt me dat!

 • Reply

  […] whey crispies aan toevoeg! Voor mijn havermout ontbijtje verwijs je door naar mijn ander blogpost (klik hier!). Als je het idee van eiwitpoeder niet fijn vindt maar wel eiwitrijk wilt ontbijten, raad ik je aan […]

 • Reply

  Heeeerlijk!!:)
  maak t ook vaak zo, maar met 1/3 cup (30gr) havermout, ik ga ook eens wat meer nemen, kan vast geen kwaad, want heb vaak snel weer honger sochtends haha

  Superleuke site en instagram, echt heel inspirerend!!^^

  xxx

 • Reply

  Ik hou van havermout, ontbijt er ook iedere dag mee! Meestal maak ik het met ongezoete amandel of soja melk, en dan met een lepel pindakaas (kan niet zonder) en een banaan erdoorheen. Wat ik ook vaak doe is rood fruit met geraspte kokos eroverheen. Dat rode fruit kan je bij de ah in doosjes kopen en in de vriezer bewaren.

  Goede tip om er een schep whey door heen te doen! Ga ik morgen gelijk proberen;)

  • Oeh ben benieuwd wat je er van vind, welke smaak eiwitten heb jij? Let me know!

 • Reply

  Hoi Jenny,

  Vraagje: doe je altijd eiwit poeder door je havermout?

  Groetjes,
  Renske

  • Ik maak sins een tijdje ’s avond overnight oats. Elke dag een andere combi met bijvoorbeeld soja yoghurt en cocos-of amandelmelk, vers fruit, Chia zaadjes, cacaonibs.. Super handig & snel omdat je ’s ochtends niks meer hoeft te doen, en het is ook nog eens heerlijk en gezond!

  • Jaaa overnight oats daar ben ik ook een fan van nog steeds! Zo lekker:)

  • Hey Renske, yes altijd! Vind het echt lekkerder met eiwitten ook!

 • Reply

  Hi Jenny!

  Mijn dag begin ook met een feestje waar havermout een onderdeel van is, ik maak het alleen met (roer)yoghurt. op de een of andere manier smaakt me dat lekkerder dan wanneer ik het warm maak. Toch ga ik dit binnenkort wel proberen, eens kijken hoe ik het nu vind smaken.
  Ook voeg ik wel eens whey perfection, cookies & cream, toe, smaakt top! 🙂

  Thanks voor de inspirerende recepten en verhalen!

  Liefs, Marlon.

  • Ah super lief die laatste zin, dankjewel! Ik heb ook van die fases hoor. Soms eet ik een maand lang alleen maar overnight oats (koude havermout) en dan opeens een maand alleen warme!

 • Reply

  Meestal warme havermout met water, kaneel en appel of peer. Of warme havermout met water, cacaopoeder en rood fruit! Alsof je chocola eet, heeeerlijk! En natuurlijk altijd nog wat superfoods er door heen!

Leave a Comment