Recept eiwitrijke acai bowl!

eiwitrijke acai bowl

Met dit heerlijke receptje geniet je binnen no time van jouw eigen eiwitrijke acai bowl. Heel easy, voedzaam en super lekker!

Zoals je misschien wel weet, ben ik gek op Acai. Ik heb er al eens eerder over geschreven en een receptje gedeeld. Ik zal het nog even herhalen en je vertellen wat Acai nou precies is.

Wat is Acai?

Acai (Açaí, spreek uit als ‘assa-iee’) is een paars besje vol antioxidanten en vitamines dat enkel groeit aan palmbomen langs de oevers van de Amazone. Dit besje staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen. Daarnaast is de bes ook bijzonder lekker. Het smaakt naar een mix van blauwe bessen, chocolade en noten. Foodies over de hele wereld zijn al enkele jaren verslaafd aan de Açaíbes, in Brazilië zijn ze al eeuwen fan van acai en serveert de bes in de vele fruitbars door heel de stad. Het is in Brazilië écht op elke hoek van de straat verkrijgbaar.

Waar vind je Acai in Nederland?

Ik heb er even naar moeten zoeken in Nederland maar nu ziet EkoPlaza mij regelmatig om mijn Acai voorraadje weer aan te vullen. Het is best prijzig, je betaalt €7,49 voor een verpakking met vier zakjes maar het is het waard. Ik vind het zó lekker. Alsof ik weer in Brazilië ben. Met eiwitpoeder had ik het nog niet eerder geprobeerd dus ik ging weer aan de slag voor mezelf maar ook voor jullie. Eindresultaat: 100% goedgekeurd!

eiwitrijke acai bowl

Ingrediënten 1 eiwitrijke acai bowl

  • 2 pakjes bevroren acaї puree
  • 1/2 banaan
  • 1 maatschepje (plantaardige) eiwitpoeder*
  • een scheutje kokoswater
  • Topping naar keuze (fruit, cruesli, noten)
  • Eventueel: wat honing

*Ik heb deze acai bowl gemaakt met de nieuwe Vegan protein Powder van de Body & Fit

Hoe maak je het?

Doe de inhoud van de twee verpakkingen bevroren acai in een krachtige blender samen met een halve banaan, het eiwitpoeder, eventueel wat honing en een scheut (kokos)water. Blend dit tot een dikke, romige massa. Het moet een soort ijs substantie worden.

Serveer het paars/roze goedje in kommetje en garneer met je favoriete toppings. Enjoy!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebook & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (2)

  • Reply

    z=Zou je bijvoorbeeld ook de acai poeder van body en fit kunnen gebruiken of die van de Albert Heijn ‘rac organic food acai powder’?

Leave a Comment