Falafel salade met hummus

Falafel

Sinds ik in mei in Parijs een keertje hele lekkere falafel heb gegeten, stond het hoog op mijn to-do lijstje van gerechtjes die ik graag een keertje wilde maken. Hoewel het recept afwijkt van de originele manier, namelijk met een pitabroodje, leek het mij leuker om er een soort salade van te maken. Aangezien je deze maaltijd heel goed koud kan eten, is het ook leuk om een keertje een extra portie te maken om bijvoorbeeld mee te nemen naar je werk of naar school!

Foto1

Wat heb je nodig, voor 2 à 3 porties? 

 • Voor de falafel salade:
 • 200 gram kikkererwten
 • 5 eetlepels citroen sap
 • 4 eetlepels kikkererwten-meel
 • 4 theelepels gedroogde koriander
 • 3 theelepels komijn
 •  1 theelepel kurkuma
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 handje verse munt
 • 1 ei
 • 1 grote teen knoflook
 • 1 sjalot
 • 3/4 aubergine
 • 1 (punt) paprika
 • 1/2 gele courgette

Voor de hummus:

 • 200 gram kikkererwten
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 1 knoflookteen
 • 1 handje verse munt

*dit is genoeg voor een potje, het blijft in de koelkast een paar dagen goed.

Foto2

Hoe maak je het?

De falafel: doe alle ingrediënten voor de falafel salade, behalve de courgette, paprika en aubergine, in een keukenmachine en mix het tot een soort deeg. Warm daarna een pan op, deze moet écht goed heet zijn, en maak ondertussen ± 18 kleine bolletjes. Doe voldoende olijfolie in de pan en bak ze aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.

De groenten: verwarm de oven voor op grill stand (185 graden) en snij ondertussen de courgette en aubergine in plakken van ongeveer 1 cm en snij de paprika in reepjes. Leg de courgette en aubergine in een kommetje met grof zout (dat trekt het vocht eruit), was ze daarna af en ‘knijp’ het vocht eruit. Leg de groenten op een ovenrooster en besprenkel ze met olijfolie. Schuif het rooster in de oven haal na 10 minuutjes de paprika eruit, 5-10 minuten later de courgette en aubergine.

Foto3

De hummus: doe alle ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine en mix het goed tot een geheel. Serveer de salade met de hummus en eventueel nog wat verse munt & enjoy!! 

Laat je weten wat je ervan vindt?


Isa

Volg mij via mijn blog, Facebook of Instagram!

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (2)

 • Reply

  […] Work That Es, Teske en Girlscene … heb ik vanaf januari maandelijks met heel veel plezier voor Healthyfans geschreven … is mijn blog 18.000 keer bekeken door 5.000 bezoekers (het gaat voor mij niet alleen […]

 • Reply

  Jeej, glutenvrij!
  Dat scoort al meteen goed (;
  Ga ‘m uitproberen !

Leave a Comment