15 x Food Tips New York City

time square

Reisje naar New york op de planning? Sla dan vooral deze 15 foodtips niet over! Ga naar deze plekken in New York als je van lekker eten houdt. New York is echt een fantastische stad en de foodie in mij heeft zich volledig uit kunnen leven. Dit zijn mijn 15 tips voor jou. Have fun in the city that never sleeps!

15 x Food Tips New York City:

 1. Shake shack
 2. Five Leaves
 3. Egg shop
 4. Jack’s Wife Freda
 5. Pokéworks
 6. Dough
 7. The Bagel Store
 8. Levain Bakery
 9. Gasoline Alley Coffee
 10. Smorasburg
 11. Chobani
 12. Sushi of Gari
 13. Balthazar
 14. Chipotle
 15. Magnolia Bakery

Food Tips New York

1. Shake Shack
Op internet heb je deze famous burgers & cheese fries vast al eens voorbij zien komen. Ik moest natuurlijk weten waar all the buzz about was. Echt top burgers, vooral de portobello burger. No worries, deze is zeker niet vega of vegan. Er zit ook gewoon vlees en lekker veel kaas op. Aanrader!

Food Tips New York

2. Five Leaves
Ken je the breakfast club in Amsterdam? Zij hebben hier hun inspiratie opgehaald. De pancakes hier zijn echt de lekkerste pannenkoeken die ik ooit heb gehad. Wauw!

Food Tips New York

3. The Egg shop
Hier hebben we zo lekker ontbeten. Dit tentje vond ik echt heel leuk! Ze serveren hier eieren in een bowl. Probeer de pulled pork eens als je er bent. Mmm!

Food Tips New York

4. Jack’s Wife Freda
Casey Neistat komt hier af en toe eens eten, waardoor deze tent nu razend populair is. Er staat meestal een wachtrij maar it’s worth it. Lekker voor ontbijt of lunch!

Food Tips New York

4. Pokéworks
Ik wil echt zo graag dat dit naar Nederland komt. Poké is nog helemaal geen ding in Nederland maar dat moet het wel worden. Het is eigenlijk een soort van sushi in een bowl, maar dan nog lekkerder. Ik heb dit drie keer gegeten in New York. Ook hier staat een lange rij maar laat dit je niet afschrikken aub. Het is het zo waard!

Food Tips New York

5. Dough
Lekkerste donuts ooit. Don’t leave New York zonder deze te proberen. Mijn favoriet? De dulche de leiche & de passievrucht.

Food Tips New York

6. The Bagel Store
Hier hebben ze allemaal kleurrijke bagels. Ik ging voor de Rainbow bagel met confetti creamcheese. Kijk nou hoe leuk dit eruit ziet! Liever een normale bagel? Die hebben ze hier ook gewoon!

Food Tips New York

7. Levain Bakery
Lekkerste koekjes ooit. Ik heb er helaas wel 45 minuten voor in de rij moeten staan op een zondag. Ik raad je dus aan om doordeweeks dit tentje te bezoeken. Meestal staat er dan niet zo een lange rij.

Food Tips New York

8. Gasoline Alley Coffee
Hier haalden wij elke ochtend een cappuccino. Tip: Hier verkopen ze ook een aantal donuts van Dough. Twee vliegen in één klap!

Food Tips New York

10. Smorasburg
Fan van foodfestivalletjes? Dan ben je bij Smorasburg op het juiste adres! Allemaal food tentjes met top uitzicht (skyline!).

Food Tips New York

11. Chobani
Een soort van Yoghurt Barn maar dan met alleen maar eiwitrijk yoghurt. Ook hebben ze hier niet alleen maar zoete maar ook hartige yoghurtjes. Probeer die met Mango & avocado of met harissa & feta eens! Yummm..

Food Tips New York

12. Sushi of Gari
Zin in sushi? Dan is dit restaurantje the place to be! Wij hebben hier veel te lekkere sushi gegeten. We gingen voor de Omakase, of tewel de Chef’s choice. We werden echt helemaal verrast. Zo ongelofelijk lekker, wauw! Wel erg duur, dus houdt daar wel rekening mee.

Food Tips New York

13. Balthazar
Ben je in de buurt? Loop dan even Balthazar binnen. Je waant je, midden in het drukke Ssho, even in parijs in de jaren 30. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Food Tips New York

14. Chipotle
Ik kende dit Mexicaanse foodketen niet maar je komt er in New York niet omheen. Het leek wel of er een op elke hoek zat. Het deed me erg denken aan de Salsa Shop hier in Nederland. Het idee is simpel: je kiest een burrito, taco of salade en vult hem met rund-, varkens- of kippenvlees, rijst en groenten. Als laatste kies je een salsa, guacamole of sour cream. Helemaal top dus!

Foodtips New York

15. Magnolia Bakery
Hier ben ik zelf niet heen geweest maar vind ik wel in dit rijtje thuis horen. Aan de gemiddelde New York kenner of Sex and the City fan hoeven we niet uit te leggen waarom je hier naar toe moet. Ga hier heen voor de lekkerste cupcakes!

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. Wil je meer foto’s zien van onze vakantie in New York? Bekijk dan dit artikel. Wij sliepen overigens in het Nomo Soho hotel, ook een aanrader.

Goed nieuws! Omdat ik het liefst al mijn accommodaties via Booking.com boek, heb ik een speciale korting voor mijn lezers gekregen. Je krijgt €25 retour op alle accommodaties vanaf €50 per overnachting die je via deze link bij Booking.com boekt! Aan te raden is om via browser te boeken omdat hij in de Booking.com app de korting niet altijd aantoont. 

Have fun in New York City!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookTwitter & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (18)

 • Reply

  Als je naar Dough gaat, de horchata donut is ECHT een aanrader. Beste ooit. 🙂

  • Oeh wat is dan dat voor donut? Ben benieuwd! Ik ga hem onthouden voor next time!

 • Reply

  Superblij met je tips! Ben nu in NYC en ga zo ontbijten bij Chobani, maar al genoten van Egg Shop, gister bij Smorasburg geweest en we zitten met ons hotel vrijwel naast Gasoline dus met koffie en Dough donuts zit het helemaal goed, thanks!

  • Aahhh jaloers! Ik wil ook weer terug. Heerlijk! En goed om te horen dat je wat hebt aan mijn tips. GENIET!

 • Reply

  En nu heb ik zo’n trek!! Hihi. Ik heb je tips opgeslagen!

  • Vind ik leuk! Wanneer ga je?

 • Reply

  Je had gelijk, de passionfruit doughnut van Dough was écht geweldig!

  • Jaaaa, hemels he?!! Zucht… was er maar een Dough in Nederland!

 • Reply

  Super leuke foto’s en hotspots, ik ga er zeker gebruik van maken aankomende vakantie! Kijk nu al uit naar die pancakes haha. Ik vroeg me af, in welk hotel zaten jullie? Vanaf de snapchat-impressie vond ik het er namelijk echt gaaf uitzien!

  • Yes, vind ik leuk om te horen Maxime! Wij zaten in het NOMO SOHO hotel in Soho. Zeker een aanrader!

 • Reply

  Mooie foto’s, heb het gevoel dat je steeds meer fotografie-skills begint te krijgen! Vooral die gekleurde bagel foto is echt gaaf!

  • YES! Word ik blij van. Leuk om te horen! 😀

 • Reply

  Zeker leuke hotspots! Dough is mijn favoriet (er staat trouwens bagel in plaats van donut!). Dulche de leche, please. Ik had het er van de week nog met iemand over dat we eigenlijk een franchise hier in NL moesten doen haha.

  • Thanks Lau – heb het gelijk aangepast. En jaaa – dat zou fantastisch zijn!

 • Reply

  Ahhh, New York!
  Ik ben zo intens jaloers!
  Het staat al zó lang op mijn verlanglijstje!
  Maar ik wil de eerst de must-see steden in Europa af.
  Over een kleine twee weken ga ik met SRPRS.ME op Multi-city trip, dus ik ben benieuwd waar ik dan terecht kom!

  • Oh awesome! SRPRS.ME is tof. Heb ik ook gedaan! Benieuwd waar je naar toe gaat. Laat je het weten?! Heel veel plezier in ieder geval!

 • Reply

  Heel leuk artikel! Komt zeker van pas voor mij, nog 10 dagen en dan vlieg ik naar NYC! Hebben jullie trouwens veel gelopen naar de verschillende sights of namen jullie de metro of een taxi?

  • Thanks Maura! Wat een heerlijk vooruitzicht heb je. Tof dat je ook naar NYC gaat. Laat je me weten of je ook daadwerkelijk iets aan m’n tips hebt gehad? Vind ik leuk om te weten! We liepen trouwens wel veel maar namen ook veel de metro of uber/taxi!

Leave a Comment