Fresh spring rolls

Gisteren kon je het al lezen, ik ben gek op reizen en vooral door Azië. En de Aziatische keuken.. ja die staat met stipt op nummer 1 bij mij. Ik heb weer een heerlijk Aziatisch receptje voor jullie klaar staan!

Vorige keer reageerde er iemand op mijn vorige blogpost  over fresh spring rolls dat ik echt deze combinatie moest proberen. So I did. Thanks Madelief!

What do we need?

  •  6 rijstbladen
  • 18 garnaaltjes
  • 2 bosuitjes
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 mango
  • koriander

Snijdt de avocado, mango, komkommer en bosui in dunne reepjes. Week 1 velletje rijstpapier (1 per keer, anders plakken ze aan elkaar) in lauwwarm water voor ongeveer 15 seconden. Als deze ietwat zacht is geworden, leg je het op je werkblad en vul je deze met de ingrediënten. Nu ga je het oprollen tot een stevige rol. Hoe je dit het beste kunt doen is te zien in dit filmpje.

As you can see, vond ik deze spring rolls wel iets moeilijker rollen dan de vorige keer. Het ging iets lastiger met deze vulling! Als je klaar bent met rollen snijdt je ze door midden of snijdt je ze in een paar stukjes zoals ik het op de foto heb en serveer ze op een bord met een lekker sausje, zoals sweet chilli saus.

Enjoy!

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (0)

Leave a Comment