Frisse zomer salade met zalm

Frizze zalm salade

De zon schijnt weer, de terrasjes zitten vol en de bloementjes staan in bloei. Summer is coming up! Time to replace your winter comfort food for something light and fresh!

In de zomer eet ik het liefst een flinke salade als lunch! Ze zijn verfrissend, smaakvol, licht en bevatten veel vitamientjes! Ook kun je met een salade mooi al je restjes opmaken. Zo ontstond ook dit zomerse maaltje. Daarnaast is deze salade ideaal als mealprep! Maak twee porties en je hebt meteen een gezonde lunch klaar staan om de volgende dag mee te nemen naar je werk of studie.

Frizze zalm salade

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 50 gram ongekookte bulgur
  • 75 gram gerookte zalm
  • 100 gram diepvries doperwten
  • 2 plakjes zachte geitenkaas
  • Handje radijsjes
  • Bosuitje
  • Gemengde sla
  • Citroensap

 Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook in een ander pannetje de erwtjes kort gaar. Het is lekker als ze nog een beetje knapperig zijn! 3 minuutjes is voldoende.

Frizze zalm salade

Snijd de zalm, radijsjes en het bosuitje fijn. Verdeel over de bulgur, erwtjes en de sla. Maak de salade vervolgens af met wat geitenkaas. Sprenkel er nog wat vers citroensap over and you’re ready to eat!

Enjoy the sun my dears!


Vere

Volg mij ook via mijn Instagram en Facebook!

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (1)

Leave a Comment