Garnalen in Hoisin Saus

Garnalen in Hoisin saus

Dit is een super makkelijk Aziatisch gerecht wat klaar is binnen 10 minuten. Garnalen in Hoisin saus!

Hoisin saus is zeker weten een van mijn favoriete ingrediënten in de Aziatische keuken. Je kunt dit vinden in de Aziatische sectie bij de meeste supermarkten. Ik heb deze gehaald bij de Albert Heijn! Ik heb overigens bij dit gerecht zelf nog gewokte sugarsnaps gegeten, dit staat niet in het recept.

Ingrediënten voor de Garnalen in Hoisin Saus (2 personen):

  • 400 gram garnalen
  • 1 eetlepel Sojasaus
  • Hoisin Saus
  • 2 bosui, in ringen
  • Witte sesamzaadjes
  • 150 gram rijst (of noodles)
  • Olijfolie
  • Peper

Hoe maak je het?

Kook de rijst volgens de verpakking. Je kan ook kiezen voor kokosrijst (aanrader, in dit recept lees je hoe je kokosrijst maakt). In de tussentijd bak je de garnalen in olijfolie op hoog vuur, totdat deze gaar zijn (4 a 5 minuten). Voeg dan flink wat (een aantal eetlepels) Hoisin saus toe, 1 eetlepel sojasaus en breng op smaak met peper. Roer goed door!

Verdeel de rijst over twee kommetjes en schep hier de Hoisin garnalen op. Maak af met de sesamzaadjes en bosui. Enjoy!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchat & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (0)

Leave a Comment