Gebakken havermout met cranberries

Gebakken havermout

Al iets van anderhalf jaar bestaat mijn ontbijt bijna dagelijks uit havermout. Je kan er van alles mee maken en daarnaast is het ook nog eens super lekker en voedzaam. Van alle variaties (die je trouwens ook op mijn blog kan vinden) blijft gebakken havermout uit de oven toch echt mijn favoriet, het is zó lekker! Ook met dit recept kan je heel makkelijk variëren met de ingrediënten. Zolang je dezelfde basis gebruikt, kan je van alles toevoegen en het zo helemaal maken zoals jij het het lekkerst vindt!

Wat heb je nodig voor 1 ontbijtje?

Voor de basis

 • 3/4 (rijpe) banaan
 • 45 gram havermout
 • 1 ei
 • 1 eetlepel pitten/zaden (zoals bijvoorbeeld lijnzaad of zonnebloempitten)
 • Eventueel een kleinscheutje (soja)melk (voor als het beslag te droog is)

Overig

 • 1 eetlepel cranberries
 • 1 theelepels hennepzaad
 • 1 eetlepels cacaonibs

Gebakken havermout

Hoe maak je het?

Verwarm alvast de oven voor op 185 graden. Prak de banaan met een vork in een kommetje en klop het ei er goed doorheen. Voeg daarna de havermout en de pitten/zaden erbij en maak hier een mooi beslag van. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe. Zoals ik al eerder schreef, kan je er zelf ook nog iets aan toevoegen of juist iets weglaten.

Gebakken havermout

Neem een kommetje die ovenbestendig is (stevige siliconen vormpjes kunnen ook) en doe daar het beslag in. Zet het in de oven voor zo’n 30 minuten (elke oven is weer net even anders en check het dus wel even regelmatig).

Gebakken havermout

In de koelkast kan je het een paar dagen bewaren, dus je kan er ook aan het begin van de week een paar maken zodat je het ‘s ochtends meteen op kan eten of mee kan nemen naar school of naar je werk! Enjoy!

Laat je weten wat je ervan vindt?

Isa

Volg mij via mijn Blog, Facebook of Instagram!

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (11)

 • Reply

  Sinds een weekje je website ontdekt en nu al verslaafd aan de Vanille cannelini bonen cake en aan dit heerlijke ontbijt. Thanks voor de inspiratie!

  • Aahh dat vind ik heel leuk! Thanks!

  • Misschien ook een tip voor anderen, je kan ook alles x4 doen en het in een cakevorm gooien. Plakjes zijn gemakkelijker mee te nemen naar het werk en dan kan je ze ook als tussendoortje eten.

 • Reply

  Weet je toevallig ook wat de voedingswaarde is?

  • Nee, dat weet ik helaas niet. Wel kun je dit zelf uitrekenen met een app, bijvoorbeeld myfitnesspal!

 • Reply

  Ziet er heerlijk uit…. Ik lust helaas geen banaan….heb je hier soms een alternatief voor?

  • Appelmoes!

 • Reply

  Cacaobibs, haha! Receptje ziet er heel lekker uit 🙂

  • Haha scherp! Aangepast, bedankt:)

 • Reply

  Mmm…wat lekker! Dit recept ga ik zeker onthouden

  • Nice! Laat je weten wat je er van vindt?

Leave a Comment