Gortsalade met gegrilde groenten en geitenkaas

 Gortsalade met geitenkaas

Dit receptje heb ik gekregen van Esther van Etten en wilde ik graag met jullie delen. Esther van Etten is (sport)diëtist en tevens mijn opdrachtgeefster voor mijn scriptie. Ze heeft onlangs haar kookboek “Esthers eetclub” uitgebracht en daar heb ik dit receptje van mogen proeven en was ik zo enthousiast over dat ik deze met jullie wilde delen!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen):

  • 600 gr groenten (aubergine, courgette, paprika, ui, venkel, wortel)
  • 280 gr gort
  • 200 gr sla
  • 160 gr (zachte) geitenkaas
  • 15 cherry tomaatjes
  • 60 gram frambozen

Voor de frambozen vinaigrette:

  • 100 gr sjalot
  • 75 gr frambozen
  • 50 ml olijf olie extra vierge
  • 25 ml frambozenazijn

Gortsalade met geitenkaas

Kook de gorst in een pan met gezouten water. Gort koken kan best lang duren (minimaal een uur) dus bereid je hierop voor. Normaliter hoor je gort ook een nachtje te weken maar tegenwoordig hebben ze ook gort in de supermarkt waar dit niet hoeft. Ik heb mijn gort gekocht bij de Marc & Spencer. Verwarm de oven voor op 220 graden en snijdt de groenten in gelijke grove stukken. Smeer deze in met een beetje olie en vervolgens gaan we deze grillen/roosteren in een hete oven tot de groenten verkleuren (20-30 minuten). Laat ze nu afkoelen, samen met de gort.

Gortsalade met geitenkaas

Nu gaan we de dressing maken: meng alle ingrediënten van de vinaigrette bij elkaar met een staafmixer/keukenmachine/blender en breng het op smaak met zout en peper. Halveer de cherry tomaatjes en meng de gort, gegrilde groenten, tomaten, frambozen en sla bij elkaar in een schaal. Strooi de geitenkaas hier over heen. en serveer de salade met de frambozen vinaigrette. Heerlijk!


Jenny

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (0)

Leave a Comment