Groene salade met artisjok, feta & dille

Groene salade met artisjok, feta & dille

Deze groene salade echt mijn favoriete salade op het moment! Ik eet het nu minstens één keer in de week, omdat het gewoon zó lekker is en daarnaast ook nog eens super gezond! Dit receptje komt overigens niet van mij maar van een mijn beste vriendinnetje Roos. Thank you so much babe!

Ingrediënten Groene Salade

 • 1 klein blikje (150 gram) kikkererwten
 • 100 gram babyspinazie
 • 150 gram sugar snaps
 • 150 gram (gemarineerde) artisjok harten
 • 60 gram feta kaas
 • Sap van 1/4 citroen
 • 7 gram dille
 • 1 knoflookteentje
 • Peper & zout
 • Olijfolie
 • Optioneel: groene aspergetips

Groene salade met artisjok, feta & dille

Bereiding Groene Salade

Spoel de kikkererwten om en laat deze uitlekken. Laat de artisjok ook uitlekken maar spoel deze niet om. Snijd deze in wat kleinere stukken. Snijd de uiteinden van de sugar snaps af en bak deze met de knoflook en olijfolie in een pan.

Doe de babyspinazie in een kom, voeg daar de kikkererwten, sugar snaps, artisjok harten, en citroensap aan toe. Snijd de dille fijn en voeg deze ook toe aan de salade. Breng op smaak met zout & peper. Indien je geen gemarineerde artsjok harten gebruikt, voeg er dan nog een scheut olijfolie aan toe. Kruimel als laatst de fetakaas door en over de salade heen en klaar is je salade! Zo ongelooflijk lekker. Mocht je de salade overigens nóg groener willen, voeg er dan nog gegrilde aspergetips aan toe. Yum! Enjoy!

Laat je weten wat je er van vindt?

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchat & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (10)

 • Reply

  loveeeee deze salade!! had hem voor vaderdag gemaakt, en mijn kleinste zusje die normaliter niet van salades houdt, likte bij wijze van spreke haar bord leeg!!

  • Oh wat leuk! Heerlijk, he? Vooral met dit zomerse weer!

 • Reply

  Hij stond al langer op mijn lijst, maar vandaag eindelijk gemaakt en wat is deze salade ongelooflijk lekker!!!

 • Reply

  Heerlijk! Gisteravond gegeten en het was echt een succes! Volgende week weer?

 • Reply

  Mmmm vandaag mee naar het werk als lunch – echt zalig lekker! Geeft mij heel veel zin om terug te grijpen naar mijn gezonde(re) levensstijl!

  • Dat vind ik heel leuk om te horen Julie! 😀

 • Reply

  Top receptje. Snel klaar en heel lekker. Chapeau voor de verrassende combinatie van ingrediënten. Werkt goed! Vandaag voor de tweede keer gegeten :))

  • Ja, goede combi he? Zo lekker! Leuk dat je hem nog een keer hebt gemaakt 😀

 • Reply

  Klinkt superlekker!

  • Dat is het ook zeker!

Leave a Comment