Havermoutcake met appel & rozijnen

havermoutcake

What’s not to love about this recipe? Perfect voor dit weer! Omdat ik dit receptje zo onwijs lekker vind, wilde ik er verder mee experimenteren. Ik heb er rozijnen en appel aan toegevoegd!

Wat heb je nodig voor twee kleine appel havermout cakejes (voor 2 a 4 personen)?

 • 70 gram havermoutmeel (dit kan je ook zelf maken door havermout fijn te malen)
 • 2 scoop eiwitpoeder  (Ik gebruik hier vanille!)
 • 1 eetlepel bak poeder
 • 1 tl kaneel
 • 2 eiwit
 • 200 gram appelmoes
 • 30 gram rozijnen
 • Optioneel: 1/2 appel, in blokjes
 • Optioneel: Slagroom light
 • 2 cakevormpjes van 12cm
 • Smart Cooking Spray / olie

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle droge ingrediënten (behalve de appel & de rozijnen) samen en klop in een andere kom het eiwit licht stijf. Meng uiteindelijk het eiwit met de droge ingrediënten en de appelmoes. Mix alles tot het beslag mooi glad is. Roer er als laatst de rozijnen en appelblokjes doorheen.

havermoutcakehavermoutcake

Vet nu de cake vormpjes in met bijvoorbeeld smart cooking spray. Plaats in de oven voor ongeveer 20 a 30 minuten. Als de bovenkant te snel donker wordt, kan je er wat aluminium overheen leggen. Serveer met wat slagroom light bijvoorbeeld. Mmm.. Enjoy!

havermoutcake

Ik heb slagroom light dus net pas ontdekt. Per 100 gram maar 220 calorieën en je hebt dus maar heel weinig nodig voor onwijs veel genot. Zeker een toevoeging aan je desserts:)

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebook & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (9)

 • Reply

  Hallo Jenny,

  Dank je wel voor het recept. Ze staan bij mij nu in de oven, met wat aanpassingen (geen appelmoes en ipv bakpoeder wat spa rood). En mijn favo smaak eiwitpoeder Cookies and Cream. Ik ben echt heel benieuwd.

 • Reply

  Hallo, Hoe groot is je scoop? Daar zijn formaten in 🙂
  Hoeveel gram is dus één scoop?

  • Hi Mariet – 28 gram is de scoop die ik gebruik!

 • Reply

  Hoi, vraagje ..
  Wat zijn de voedinggswaardes per cakeje ?

  • Hi Marlon – dit kan je uitrekenen via myfitnesspal!
   Ik heb het nu even gauw voor je gedaan:

   Voedingswaarden met appelblokjes en zonder slagroom light:

   Cal: 396 calorieën
   Kh: 58 gram
   Eiwit: 35 gram
   Vet: 3 gram
   Vezels: 5 gram

 • Reply

  Oeh klinkt heel lekker! En het ziet er goed uit!

  • Dankje Marloes!

 • Reply

  Hoi Jenny! Lijkt me heerlijk maar ik heb niets met eiwitpoeder. Kan je dat ook vervangen? thanx?

  • Hi Suzan – Dat zou ik niet weten. Ik denk dat je het gewoon uit het recept zou kunnen weglaten maar ik weet niet wat dat doet met de smaak natuurlijk!

Leave a Comment