Inpakken voor een citytrip

inpakken tips

Binnenkort een citytrip op de planning? Dan zijn deze tips zeker handig! Op het moment dat deze post live gaat, ben ik onderweg naar Schiphol. Ik ga namelijk voor een paar dagen lekker genieten in Barcelona! Natuurlijk ben ik dagen ervoor al bezig met de vraag: Wat ga ik inpakken? Ik heb een mooi lijstje samengesteld met wat tips waarvan ik zeker weet dat deze jou ook gaan helpen bij jouw volgende citytrip!

Een paar dagen citytrip betekent meestal dat je waarschijnlijk veel gaat lopen, winkelen, eten en natuurlijk avondjes gaat stappen. Het is dus wel belangrijk dat je een beetje slim inpakt. Er past natuurlijk niet heel veel in je handbagage koffer en je wilt ook ruimte over laten voor je aankopen die je weer terug mee moet nemen.

 1. Ga voor een goede handbagage koffer. Momenteel gebruik ik zelf die van SUITSUIT en daar ben ik heel blij mee! Scheelt echt als je een goede koffer hebt.
 2. Maak een inpaklijst! Op internet zijn er veel kant-en-klare inpaklijstjes te vinden, die je zelfs nog kan aanpassen aan jouw specifieke voorkeuren en vakantiebestemming. Pak dit lijstje erbij tijdens het inpakken zodat je zeker weet dat je niks vergeet.
 3. Mag je 10 kilo in je handbagage? Zorg dan dat je koffer nooit zwaarder is dan 8 kilo bij vertrek. Zo kan je op de plaats van bestemming ook nog wat aankopen doen.
 4. Plan je outfits van te voren en probeer zoveel mogelijk te combineren. Zo voorkom je dat je veel te veel meeneemt. Ga voor kleding die goed met elkaar te matchen zijn zodat je snel een andere look kunt creëren. Bijvoorbeeld een leuk jurkje voor overdag die ook ‘avonds kan met een leuke colbertje erover. Op deze manier bespaar je heel wat ruimte in je koffer!
 5. Denk ook in laagjes! Zo heb je het nooit te koud of te warm.
 6. Ga je hardlopend de stad verkennen? Vergeet dan niet je hardloopschoenen mee te nemen. De meeste hardloopschoenen van tegenwoordig kunnen prima door als sneakers dus dan heb je gelijk fijne wandelschoenen voor overdag!
 7. Mag je naast je handbagage koffer ook nog een andere accessoire mee? Check dit goed. Het zou zonde zijn als je een laptoptas mee mag en daar geen gebruik van maakt!
 8. Doe je sokken in je schoenen. Again: bespaart ruimte!
 9. Rollen! Een handige manier om je kleding in te pakken is rollen. Op die manier nemen ze niet alleen minder plaats in, maar kreuken ze ook niet!
 10. Houd de belangrijkste dingen zoals je paspoort, ticket, telefoon en portemonnee bij elkaar. Ik neem deze altijd mee in een apart schoudertasje, los van mijn normale bagage. Hier doen de meeste vliegtuigmaatschappijen niet moeilijk over. Zo heb je deze altijd makkelijk bij de hand en hoef je niet telkens je handbagage koffer uit te pluizen.

En: Geniet natuurlijk! Dat was ‘em. Hopelijk heb je wat aan deze tips en ben je jouw volgende citytrip nog beter voorbereid!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebook & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (2)

 • Reply

  Goede tips! Geniet lekker van je dagen in Barcelona!

  • Thanks! Zal ik zeker doen:)

Leave a Comment