#1 Kaapstad Diary

Kaapstad Diary

Omdat ik een maand lang in Kaapstad zit, leek het me leuk om een dagboek bij te houden. Lees je mee wat ik de afgelopen week allemaal heb uitgespookt?

Dinsdag kwamen we dan eindelijk aan in Kaapstad! Deze trip heb ik van Jelmer cadeau gekregen voor mijn verjaardag. We keken hier al super lang naar uit!

Kaapstad

Jelmer is gek op Kaapstad en komt hier al een aantal jaar, vijf om precies te zijn. We wisten dus al wat leuke hotspots maar natuurlijk niet alles! Jullie tips zijn daarom áltijd welkom. Direct na aankomst zijn we naar Yours Truly gegaan om een drankje te doen. We bestelden ook gelijk maar een Pulled Beef pizza. Heerlijk hoor, van het koude Nederland zo in het zonnetje op het terras in Kaapstad.

Kaapstad Diary

In de avond gingen we naar Clarke’s bar & dining room want daar bleken de burgers elke dinsdag 2 voor de prijs van 1 te zijn. Even uitproberen dus. Overigens waren de burgers niet zo bijzonder maar de cheese fries wél!

Woensdagochtend werden we vroeg wakker en zijn we direct naar de plaatselijke gym gegaan: Virgin Active. We blijven een maand in Kaapstad en het is mogelijk om hier abonnement te nemen voor een maand. Deze gym is erg druk maar wel heel fijn. Bovendien zit er een tentje in de gym, Nü health food café, waar ze de lekkerste salades, smoothies, wraps, protein shakes, oats, protein pancakes, frozen yoghurt en nog veel meer verkopen.

We zijn gaan trainen en daarna zijn we weer naar Yours Truly gegaan om te gaan werken. Na ons werkdagje zijn we het terras op gegaan van Sevruga waar ze dé lekkerste white chocolate martini serveren! De sushi is hier overigens óók erg lekker (maar niet zo lekker als bij Willoughby, kom ik zo op terug).

Kaapstad Diary

Donderdagochtend zijn we weer gaan trainen en hebben we daarna de Uber gepakt naar Cape Point Vineyards. Hier vindt elke donderdag een soort van food festival plaats met de lekkerste gerechten en goede (én goedkope!) wijn. De sfeer is er heel relax en er is live music. Zeker een aanrader mocht je ooit in Kaapstad zijn!

Kaapstad Diary Kaapstad Diary Kaapstad DiaryCape TownKaapstad Diary

Vrijdag is Jelmer zijn dag begonnen in de gym en ben ik gelijk gaan ontbijten en werken bij Nü. In de namiddag zijn we gaan eten bij Kauai. Dit is ook een health food café, vergelijkbaar met Nü. Ook héél lekker en gezond.

Kaapstad Diary

In de avond zijn we gaan eten bij Willoughby. Deze hebben wij meerdere keren als tip gekregen van jullie. Blijkbaar hebben ze hier dé lekkerste sushi, daar moesten we dus wel heen. Het is jammer dat het in een shoppingmall zit (Waterfront) máár de sushi is er erg lekker. Hier kom ik zeker weer terug. Tijdens het eten kregen we te horen dat we op de gastenlijst gezet konden worden op het Corona Festival op Clifton Beach. Yes! Party time. We hebben een super leuke avond gehad, nieuwe mensen ontmoet en iets teveel drankjes gehad.

Kaapstad Diary Kaapstad Diary

Zaterdagochtend was wel even pittig. Beide een kater maar Jelmer nog even iets meer dan ik. We hebben deze ochtend maar in bed gespendeerd en rond 12 uur zijn we naar The Old Biscuit Mill gegaan om wat te eten. The Old Biscuit Mill is ook een soort food festival wat elke vrijdag en zaterdag plaats vindt in Woodstock. Wat je hier kunt vinden? Van alles! Van sushi, gegrilde vis en oesters tot de lekkerste sandwiches en (wagyu) burgers. Een must als je in Kaapstad bent en van lekker eten houdt!

In de avond hebben we gegeten bij een van de favoriete restaurants van Jelmer in Kaapstad: Addis in Cape. Dit is een Ethiopisch restaurant waar het eten echt ongelofelijk lekker is. In Amsterdam, op de Marnixstraat, heb je overigens ook een super lekker Ethiopisch restaurant waar je eigenlijk écht eens heen moet: Eetcafe Semhar. Het is een leuke ervaring, je eet hier namelijk met je handen. Aan te raden is om samen een gevarieerde schaal te bestellen en alle heerlijke gekruide gerechten met elkaar te proeven. Deze eet je op met een soort pannenkoek die je erbij krijgt en waar de gerechten ook op worden geserveerd, zie foto.

Kaapstad Diary

Zondag ging de wekker om 06:15 en zijn we met twee vrienden van Jelmer de Tafelberg opgeklommen. Het was een best wel zware en vooral warme wandeling/klimtocht van 2.5 uur maar het uitzicht is adembenemend! Zo onwijs gaaf om gedaan te hebben. Ben je een beetje sportief? Dan raad ik je deze tocht zeker aan. Wij namen de ‘Plattekip Gorge’ route.

Kaapstad Diary  Kaapstad DiaryKaapstad Diary

Na de klimtocht hebben we heerlijk geluncht bij Klein Roosboom, waar ik de lekkerste Chardonnay (Dear Diary 2016) ooit heb gedronken. Jelmer is daarna gaan trainen en ik lig nu op bed deze (eerste) Kaapstad Diary te typen. Waar we vanavond gaan eten is nog een raadsel want blijkbaar zijn vele restaurants op zondag gesloten.

Ik hoop dat je het leuk vond om deze uitgebreide Kaapstad Diary te lezen. Laat het vooral aan me weten want dan houd ik hem erin en staat er volgende week weer een Kaapstad Diary op!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchatTwitter & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (10)

 • Reply

  Net gearriveerd in Kaapstad! Ready to rummmblllleee ?

 • Reply

  Heerlijk, geniet ervan! Waar verblijven jullie in Kaapstad?

 • Reply

  Jij bent echt een heel mooi meisje weet je dat! Wat moet jij een gelukkig leven leiden zeg, en zeker nadat je je opleiding hebt gehaald.

  • Thanks Adil, lief!

 • Reply

  Jaaaa leuk zo’n dagboekje! Zeker erin houden wat mij betreft. 🙂

  • Ga ik doen Malou!

 • Reply

  Hi Jenny!

  Superleuk om te lezen 🙂
  Ik vertrek in Augustus om een jaar lang te reizen en we eindigen in Kaapstad, helaas niet in de zomer dus, maar heb vast iets aan je tips!

  Liefs, Miranda

  • Hi Miranda,

   Wat leuk dat je naar Kaapstad gaat en wauw een jaar lang reizen. Wat een heerlijk vooruitzicht. Waar ga je allemaal naar toe?

 • Reply

  Jaa, superleuk! Zeker diary’s blijven posten. Mijn vriend is 3 jaar geleden in Kaapstad geweest en hij vindt dat we er eens samen heen moeten. Goede inspiratie voor mij dus en superleuk om allemaal te zien! Geniet x

  • Dankje Lisa! Ik ben er nog maar een week maar ik vind Kaapstad nu al helemaal geweldig en kan het je zeker aan raden. Wel lekker rond deze tijd gaan, dan is het hier namelijk zomer!

Leave a Comment