Knapperige courgette frietjes

Courgette frietjes

Weer eens iets anders dan (zoete) aardappel frietjes: knapperige courgette frietjes! Ook perfect voor als je kids hebt en ze moeilijk groente eten. Dit is de oplossing!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 courgette
  • 3 eieren, waarvan we alleen het eiwit gebruiken
  • (spelt)bloem
  • 150 gram japanse panko
  • 40 gram parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 200° celcius en bekleed de bakplaat met bakpapier. Nu gaan we beginnen! Snijd de courgette in reepjes, zodat ze op frietjes beginnen te lijken. Pak een kom en leg hier wat bloem in. Pak een andere kom en meng daar de panko met parmezaanse kaas. Pak nog een andere kom en leg hier het eiwit van de drie eieren in.

IMG_0113

Zo ga je te werk: pak vier courgette frietjes en dip deze in het bloem. Dan dippen we ze in het eiwit en vervolgens in het panko-kaas mengsel. Leg de frietjes op de bakplaat. Herhaal dit met alle frietjes! Bak ze 10 tot 15 minuten en draai ze dan even om. Vervolgens gaan ze er nog 10 minuten in. Je knapperige frietjes zijn nu klaar. Enjoy!

Laat je weten wat je er van vind als je ze maakt?

Nigel & Jenny

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (1)

  • Reply

    Lekker! Ga dit vanavond proberen. Nog tips voor wat ik er bij kan eten?

Leave a Comment