Liefdesverdriet ontbijtje – Tefal (+ video!)

Tefal Girls Love 2 Run (3)

Advertorial – We maken het allemaal wel eens mee: liefdesverdriet. Het doet pijn en het lijkt alsof de grond onder je wegzakt. Het voelde even alsof je de hele wereld had en nu voelt het alsof je niets hebt. Soms gaat liefdesverdriet zo diep, dat het echt voelt alsof je een gebroken hart hebt. Het is een helse periode maar ik wil je daarbij helpen en wel met dit ontbijtje!

Als je me al een tijdje volgt weet je dat ik net uit een relatie kom. Ik kan nu gelukkig zeggen dat het echt goed met mij gaat maar de afgelopen maanden was dat wel anders. Ik heb de liefste vriendinnen om mij heen die mij in deze tijd hebben gesteund! Francien is vaak langs geweest om dit ontbijtje voor mij te maken en daarom wil ik graag dit receptje met jou delen! Zodat het ook jouw gebroken hartje kan helpen helen. Want ja.. Chocola helpt bij alles, am I right?

Tefal Girls Love 2 Run (1)

Om dit receptje voor jou te maken hebben wij gebruik gemaakt van de nieuwe pannenset van Tefal en konden we dit doen op een hele toffe locatie. Namelijk in een hele mooie keuken waar Linda de Mol ook regelmatig haar LINDA. Magazine covers schiet. Awesome toch?

Wat heb je nodig?

 • Pannenkoek mix van Koopmans, waar je alleen water aan hoeft toe te voegen
 • Tony Chocolonely (smaak naar keuze)
 • Poedersuiker
 • Frambozen
 • Nutella
 • Slagroom

Hoe maak je het?
Ik vind pannenkoeken mix waar je alleen water aan hoeft toe te voegen dus echt geweldig! En ik kom met het perfecte idee om het water en de mix in de blender klaar te maken. Francien houdt haar hart vast, maar ik weet dat dit super goed werkt. Ook kun je het vanuit de blender gemakkelijk in de pan schenken. Francien wilt boter in de pan doen, maar fotografe Joyce houdt dit tegen. ‘Francien en Jenny in een Anti-aanbaklaag hoef je juist geen boter te doen. Je moet enkel wachten tot de Thermo-Spot egaal rood is. Dan is de pan namelijk op de juiste temperatuur.’ Hij geeft de juiste baktemperatuur aan waardoor de belangrijke voedingstoffen behouden blijven. Door de anti-aanbaklaag ervaart Francien bij het omgooien van pannenkoek totaal geen ongemakken (Kijk maar naar de video!). Het gaat haar zelfs zo gemakkelijk af dat ze de pannenkoek een keer of drie de lucht in werpt. Wij zijn met twee personen en hebben dus aan vier pannenkoeken genoeg. Als alle pannenkoeken gebakken zijn besmeer je ze eerst met Nutella. Waarna je ze oprolt en op een bord neerlegt. Men neme de slagroomspuit en gaat helemaal los. Idem dito met de poedersuiker. Was de frambozen eerst even voor gebruik. Leg deze op de pannenkoek en maak het af met stukjes Tony Chocolonely. Zet het bord op het midden van de tafel, waarna jullie uren kunnen eten en kletsen over de liefde en het verdriet dat daar soms uitkomt.

Tefal Girls Love 2 Run (2)

Tefal
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Tefal. De Anti-aanbaklaag (geschikt voor gas, keramisch, elektrisch, halogeen) die wij hebben gebruikt is gemakkelijk online verkrijgbaar op, namelijk hier. Iets met het perfecte Sinterklaascadeau?! Dus heb je een vriend of vriendin die net als wij graag in de keuken staat? Of een vader die altijd van alles en nog wat laat aanbranden? Of een vriend of vriendin met liefdesverdriet? Help hem of haar dan uit de brand met de anti-aanbakpan (lijkt me het perfecte woord om potje scrabble mee te winnen).

Tefal Girls Love 2 Run (4)

Ik heb ook nog de Keramische pan van Tefal gekregen. Die is dan weer perfect om vlees in te braden zodat de sappen en daarmee de smaak behouden blijven. Dankzij de keramische coating (lees: dit is GEEN anti-aanbaklaag, zoals de meeste wel denken) is de pan krasbestendig en zorgt voor een krokant bakresultaat. Ook deze is uitgerust met de welbekende Thermo-Spot die aangeeft wanneer de pan de ideale gebruikstemperatuur van rond de 180 °C heeft bereikt. Ideaal voor een meisje zoals Francien dat geen biefstuk kan bereiden voor haar zweetdate. De vormvaste bodem zorgt daarbij voor een egale warmteverdeling. Waardoor zelfs Francien in het vervolg ook gewoon een biefstukje kan bereiden.

Eet smakelijk!

Jenny  (& Francien)

Foto’s en video door Joyce Bongers

Dit is een advertorial – zie mijn disclaimer.

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (4)

 • Reply

  […] Shakshuka en liefdesverdriet is natuurlijk niet leuk, maar geeft je wel een goede reden om het liefdesverdriet ontbijtje van Jenny te […]

 • Reply

  Watertanden. Lekker ook die chocolade toevoegen, had daar nog niet aan gedacht.

 • Reply

  Ziet er goed uit! Mijn liefdesverdriet is inmiddels gelukkig ook grotendeels over maar dan heb ik iets achter de hand voor als vriendinnen het een keer nodig hebben:-)

 • Reply

  Oef dit ziet er lekker uit!

Leave a Comment