De mooiste eilanden ter wereld

mooiste eilanden

In 2010 bezocht ik de mooiste eilanden ter wereld en ik denk er nog graag aan terug. Volgend jaar staan deze droombestemmingen weer op de planning en ik kan echt niet wachten.

Wallpapers met parelwitte stranden, de azuurblauwe zee en palmbomen op één eiland.. Ze zijn real en ik ga je er alles over vertellen. Deze eilanden wil je hebben bezocht in je leven.

Borneo en de eilanden eromheen: de mooiste eilanden ter wereld.

FOX, verre reizen van ANWB, vroeg mij naar mijn droombestemming. Ik moest direct denken aan de rondreis die ik op mijn zeventiende maakte samen met een vriendin door Maleisisch Borneo. Borneo was toen onderdeel van mijn backpackreis door Azië. Ik had er niet zoveel verwachtingen bij, behalve dat ik zou belanden in een jungle. Ik had toentertijd geen idee dat ik één van de mooiste eilanden ter wereld zou gaan bezoeken. Nu meer dan 7 jaar later, denk ik vaak terug aan deze reis en hoe mooi dit eiland was. Ik zou dolgraag weer die kant op willen. Ik wil weer van dit eiland genieten, zoals ik dat toen ook deed. Het is werkelijk waar een paradijs op aarde. Ik heb nog nooit zoveel mooi groen gezien.

Het reusachtige eiland behoort deels tot Maleisië en deels tot Indonesië en heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen maar jungle. Zo heeft Borneo ook witte stranden met wuivende palmen en kun je hele mooie duik- en snorkeltrips maken maar daar vertel ik je zo meer over.

de mooiste eilandende mooiste eilanden

Op Boot Safari

Wij vlogen van Kuala Lumpur op Kota Kinabalu. Daar was eigenlijk niet zoveel aan, het was vooral een tussenstop naar de leukere plekken in Borneo. Van Kota Kinabalu gingen we door naar Sandakan om het Sukau Regenwoud te bezoeken. Hier ging ik voor het eerst op safari, een bootsafari. We maakten een boottocht over de Kinabatangan rivier, een van de natuurlijke hoogtepunten van Maleisië. Ik keek mijn ogen uit. In het wild spot je hier orang-oetans, krokodillen, olifanten, het spookdiertje en natuurlijk de neusaap. De neusaap is een opvallende aap, die alléén voorkomt op Borneo. Best wel speciaal dus. Het was magisch om oog in oog te staan met deze wilde dieren.

Je hebt trouwens ook een opvangcentrum in Borneo voor orang-oetans, waar ze worden voorbereid op een terugkeer in de jungle. Vanuit Sandakan bezoek je het Orang Utan Centrum in Sepilok heel makkelijk maar wij wilden ze liever zien in het wild. Dat is ons ook gelukt tijdens de bootsafari! Echt niet normaal awesome.

mooiste eilanden

Duiken op Borneo

Ook wilden we de onderwaterwereld bewonderen op Borneo, want dat kan hier heel goed. We twijfelden om naar de Selingan Turtle Island te gaan, deze staan ook in de top 10 natuurlijke hoogtepunten van Maleisië. De naam van het eiland doet het al vermoeden, het zit hier vol met schildpadden. Reuzenschildpadden zelfs. Uiteindelijk hebben we toch gekozen om door te reizen naar Semporna, wegens gebrek aan tijd. Je begrijpt dat ik echt terug moet.

Semporna stelt ook niet zoveel voor maar de Semporna Archipelago wél. De eilanden Mabul, Kapalai en Sipadan vormen samen de Semporna Archipelago. Hier kan je geweldig duiken en snorkelen. Op de eilanden is het adembenemend mooi. Ik heb nog nooit zulk helder water gezien. Ik wou dat ik het jullie kon laten zien. Ik heb een aantal foto’s (zie onderaan dit artikel) maar die zijn van slechte kwaliteit. Google kan het je beter laten zien. Ik hoop dat ik het volgend jaar jullie zelf kan laten zien.

Het was zo ontzettend mooi op deze eilanden, dat ik m’n eigen ogen eigenlijk niet geloofde. Ik móét terug naar Semporna. Ik hoop dat als ik terug kom, het nog steeds zo mooi is als toen en dat ik deze keer wél een walvishaai spot tijdens het duiken. Deze zijn hier namelijk te vinden en toen ik er was, was er een groep die er één had gezien. Ik was zo jaloers!

Goed, ik denk dat het tijd is voor een aantal foto’s. Ik moet je wel waarschuwen voor de lage kwaliteit maar ik beloof je dat ik je gauw goede kwaliteit foto’s laat zien. To be continued!

Op bootsafari!
Badderen in het meer waar hopelijk geen krokodillen in zwommen.
Zo adembenemend mooi.
Kijk mij even backpackertje zijn.
Dit was op één van de Semporna eilanden. Hier waren we om te duiken. Plaatje, hè?
Helaas geen walvishaai gezien.
Wel heel veel spelende kindjes. Hoe lief is dit?!
Op een ander eiland, somewhere near Borneo.
Net een ansichtkaart.

Lijkt Borneo jou ook een droombestemming? Voor meer toffe to-do’s in Maleisië, check de website van FOX.

Jenny

Volg mij ook via Bloglovin, Facebook & Instagram

Deze blog is in samenwerking met FOX, verre reizen van ANWB.

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (1)

  • Reply

    Wauw ik wist niet dat Borneo zoveel te bieden heeft! Staat nu zeker op mijn lijstje 🙂

Leave a Comment