Snelle noedels met shiitake en bimi

noedels met shiitake

Dit recept voor noedels met shiitake komt uit het nieuwe boek van Jamie Oliver. Ik heb er bimi aan toegevoegd om het gerecht nog voedzamer te maken. Ik vond het zó lekker dat ik het recept graag met je wil delen!

Waarom ik er bimi bij heb gedaan? Omdat ik zin had in groen en daarmee ook gelijk het gerecht nog voedzamer heb gemaakt. Eigenlijk kun je bij dit gerecht je favoriete groenten gebruiken, zolang ze qua smaak bij de Aziatische keuken passen. Denk aan: babymais, taugé en courgette. Ik hield het simpel en voegde er alleen bimi aan toe. Dat smaakte goed!

Dit recept is gebaseerd op het recept van Jamie Oliver in zijn nieuwe kookboek 5 Ingrediënten. Het recept is voor 2 personen en staat binnen 15 minuten op tafel.

Ingrediënten

 • 200 gram shiitake
 • 200 gram bimi
 • 120 gram eiernoedels
 • 3 knoflookteentjes
 • 3 eetlepels witte sesamzaad
 • 3 eetlepels ketjap manis
 • 1 eetlepel olijfolie
 • Peper & zout

Hoe maak je deze noedels met shiitake?

 1. Maak wanneer nodig de shiitakes schoon en halveer ze.
 2. Zet een koekenpan op medium hoog vuur en grill de shiitake voor 8 minuten, zo nu en dan even omkeren.
 3. Kook ondertussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en houd een kop van het kookvocht apart.
 4. Snijd de lelijke onderkantjes van de bimi en de knoflookteentjes in plakjes.
 5. Voeg de knoflook, olijfolie en de bimi toe aan de shiitake en roerbak deze voor een minuut of 4.
 6. Voeg nu de noedels, sesamzaad, ketjap manis en kookvocht toe en roer goed door.
 7. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.

Zo lekker! Enjoy!

Jenny

Volg mij ook via Bloglovin, Facebook & Instagram

 

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (1)

 • Reply

  Ziet er lekker uit!

Leave a Comment