Review: Not That Kind Of Girl

Vorige week kreeg ik het boek ‘Not that kind of girl’ van Lena Dunham thuis opgestuurd. Je wilt niet weten hoe enthousiast ik was toen ik het pakketje aannam! Ik heb het boek in drie dagen uitgelezen. I LOVE IT! Lena Dunham ken je misschien wel van de HBO serie Girls (een van mijn favo series). Deze serie is door Lena Dunham zelf bedacht en daar speelt Lena ook zelf de hoofdrol in. Waar de serie over gaat? Over een stel twintigers die wonen in the city that never sleeps: New York. Je kan het wel een beetje vergelijken met Sex and the City alleen is deze serie minder “perfect”. Girls is komisch, rauw, recht voor zijn raap, puur. Lena Dunham heeft nu dus ook een boek uitgebracht: Not that kind of girl – Levenslessen om (vooral niet) op te volgen.

Not That Kind of Girl

In dit zeer persoonlijke boek bewijst Lena Dunham, de bedenker, producer en hoofdrolspeler van de HBO-serie Girls, dat ze een van de meest authentieke jonge Amerikaanse auteurs van dit moment is. Dunham beschrijft verliefdheden, eenzaamheid, hoe het is om 5 kilo te zwaar te zijn terijl je altijd gezondere dingen eet, vriendschappen met geweldige vrouwen, verbroken relaties met foute vriendjes, ware liefde en bovenal: hoeveel moed het vergt om te geloven dat jouw verhaal het waard is om te vertellen.

 

 

 

Het boek is opgedeeld in 5 delen:

Liefde & Seks
Lichaam
Vriendschap
Werk
Het grote geheel

 

 

Waarom ik het boek zo leuk vind?

Het boek is lekker rommelig. Het is niet in een chronologische volgorde geschreven maar dit stoorde mij geen moment. Ik had niet het gevoel dat ik het niet meer kon volgen. Lena schrijft echt heerlijk. Ze heeft echt een fijne manier van schrijven die eigenlijk heel gemakkelijk weg leest. Het is echt een boek waarbij je soms hardop moet lachen om uitspraken of situaties die ze beschrijft.

Als je de serie Girls al kent, dan weet je dat Lena Dunham ballen heeft. Ze heeft lef en daarom vind ik de serie ook zo fantastisch om naar te kijken. Ik bedoel; je ziet Lena vaker naakt dan bedekt terwijl ze niet echt het prototype ‘ik-ga-even-naakt-op-het-scherm’-lijf heeft. Ik vind dit dus echt lef. Ze is totaal niet bang om zichzelf voor schut te zetten en dit merk je ook in het boek. Ze vertelt haar verhaal heel openhartig wat soms zelfs een beetje gênant is. Maar doet boeit Lena niet. En precies daarom vind ik Lena Dunham zo awesome.

Lena heeft het in het boek over haar vele sekservaringen, in details, maar ook over haar onzekerheden. Ik heb moeten lachen (haar lijstjes zoals ’18 flirterige bedoelde uitspraken die ik echt heb gedaan’ en de ‘I <3 NY: 10 redenen waarom’ zijn super grappig) maar ook echt een traantje moeten laten tijdens het lezen.  Ze vertelt zo eerlijk, puur en openhartig over haar strijd met haar soms moeilijke Obsessive Compulsive Disorder. Ook vertelt ze, wel tussen de grapjes door, hoe moeilijk ze het heeft gehad met haar vele gedachtes over de dood en over andere moeilijke situaties die Lena heeft meegemaakt. Ze vertelt het heel luchtig terwijl het wel zware onderwerpen zijn en het raakt je echt tijdens het lezen. Echt respect. Ik vind het een fantastisch boek!

Als jij net als ik wel van een iets rauwere, eerlijke schrijfstijl houdt en je fan bent van de HBO serie Girls of natuurlijk gewoon nieuwsgierig bent naar het verhaal van Lena Dunham dan raad ik je het boek zeker weten aan!

Je koopt de Nederlandse vertaling van Not That Kind Of Girl van Lena Dunham voor €19,95 bij Bol.com

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchatTwitter & Instagram

– Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd: zie disclaimer

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (3)

  • Reply

    Wauw! Ik ken de serie niet, daarom was ik niet gelijk van plan om het boek te lezen. Maar nu je er zo leuk over schrijft ben ik wel erg nieuwsgierig geworden!

  • Reply

    Het leek me al een leuk boek maar na het lezen van deze review helemaal 🙂

  • Reply

    Leuk artikel en leuk geschreven!! Ben gelijk benieuwd naar het boek, ga het ook zeker lezen!

Leave a Comment