Pita’s met gekruide kip en tzatziki

vere

Met een big smile op mijn gezicht zit ik (Vere) nu achter mijn laptop. Vanaf vandaag ga ik iedere laatste zaterdag van de maand een favoriet recept van mij met jullie delen. Ik heb er onwijs veel zin in en hoop jullie net als Jenny en Isa te kunnen inspireren.

Mijn naam is Vere, 19 jaar oud en hoe kan het ook anders: madly in love met sporten en eten! Ik vind het geweldig om te ervaren wat een gezonde leefstijl met je doet. De energie, het zelfvertrouwen en de voldoening die ik er uit haal zijn voor mij heel belangrijk. Het werkt verslavend. Het beste uit jezelf halen is een mooie uitdaging die ik iedere dag weer aan ga. 4 à 5 keer per week ga ik naar de gym voor een killer workout, daar hou ik van! Daarna duik ik de keuken in om weer een voedzame maaltijd klaar te maken. Het liefst maak ik telkens wat nieuws! Dit alles deel ik via mijn instagram @puurvere.

Pita tzaziki

I’m kicking off with my latest addiction: pita’s met gekruide kip en tzatziki!

Zondagavond. Je kent het wel, weekend, geen zin om lang in de keuken te sta en wel zin om lekker én gezond te eten.Dan heb ik iets voor jou! Succes verzekerd: gezonde pitabroodjes! Een aantal weken geleden ontdekte ik deze volkoren pita broodjes. Deze variant is zo veel smaakvoller dan de standaard witte versie. Ik wil nooit meer anders! 15 minuten werk en jij zit alweer aan tafel te genieten van deze gezonde hap. Ik kies ervoor om mijn pitabroodje te vullen met gebakken kip, een frisse salade en natuurlijk homemade tzatziki!

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 volkoren pita broodjes (te koop bij ekoplaza en de AH. XL)
 • 200 gram kipfilet
 • Gyros kruiden
 • Theelepel kokosolie
 • 150 gram magere kwark
 • Teentje knoflook
 • 2 grote tomaten
 • ½ komkommer
 • Gemengde sla
 • Optioneel: bosuitje
 • Optioneel: avocado

Verwarm je oven voor op 200 graden. Snij de kipfilet in kleine stukje en marineer deze met de gyros kruiden. Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kip gaar.
Voor de tzatziki: snij ¼ van de komkommer in hele kleine stukjes. Pers hierna het teentje knoflook uit en voeg dit samen met de fijn gesneden komkommer toe aan de kwark.
Vervolgens leg je de pita broodjes voor +- 4 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn. Snij hierna de tomaat en de rest van de komkommer en avocado in plakjes en mix dit met de sla.

Set up your tabel en vul je pitabroodje met stukjes kip, de tzatziki en salade. Enjoy!


Vere

Volg mij ook via mijn Instagram!

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (4)

 • Reply

  Misschien moet ik dit morgenavond maar maken!
  Tips wat ik als vegetarische vervanger kan gebruiken?
  Liefs, Charlotte

  • Hmmm dit lijkt me dan heel lekker met falafel balletjes!

 • Reply

  Ah leuk!!

 • Reply

  Oh ziet er erg lekker uit!
  http://www.liefslaaura.blogspot.nl

Leave a Comment