Pittige zoete kip marinade

zoete sriracha kip

Een pittige zoete marinade voor bij de kip. Geloof me; je wilt niet anders meer. Zo lekker!

Ik ben echt gek op Sriracha saus. Dit is een pittige saus (écht pittig) wat je gewoon bij de Albert Heijn kunt kopen. Tegenwoordig marineer ik hier ook mijn kip mee maar daar doe ik nog wat bij. Voorheen deed ik dit altijd met honing, maar om de calorieën te besparen meng ik de Sriracha saus nu met zoetstof. Dit is geheel veilig en dus niet schadelijk zoals de media doet beweren. Maar voel je vrij om ook gewoon honing te gebruiken.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 300 gram kippendijfilet
 • 2 eetlepels Sriracha saus
 • Zoetstof / honing
 • Olie / Smart cooking spray

Ik gebruik altijd een diepvrieszakje. Daar doe je kip in samen met de Sriracha saus en de zoetstof of honing. Ik gebruik lekker veel zoetstof maar gebruik zoveel als je zelf wilt. Nu kan je (zonder je handen vies te maken) de kip en de marinade er een beetje in kneden. Zorg ervoor dat alles gelijk verdeeld is en de kip overal dezelfde kleur heeft. Je kan het gelijk opbakken maar nog beter is om het voor een paar uur (of een dag) in de koelkast te laten.

zoete sriracha kip

Spray een koekenpan in met de Smart Cooking Spray of gebruik olijfolie en bak hier je kip in. Nog een andere tip om de kip zo mals mogelijk te houden: Bak je kip eerst even op in de pan en gaar deze verder in de oven! Serveer de kip bijvoorbeeld met een salade. Laat je weten wat je er van vindt? Enjoy!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchat & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (3)

 • Reply

  Super lekker met Sriracha en Honing. Ga ik zeker vaker maken, bedankt!

 • Reply

  Wat voor zoetstof (dus niet de honing) gebruik je dan? 🙂

  • Ik gebruik vloeibare zoetstof, die ik gewoon koop bij de supermarkt!

Leave a Comment