Pokémon Go als Fitness-app

Pokémon Go

Gotta catch em all! Pokémon Go is sinds vorig weekend officieel te downloaden in Nederland. De Hype eromheen slaat echt alles. Wat ik daarvan vind? Awesome! 

Yes, Pokémon Go heeft nu ook Nederland compleet overgenomen. Overal waar ik loop, zie ik mensen Pokémon Go spelen. Maar dan écht overal. Het is insane! Heel Nederland gaat de straat op om dit spel te spelen, om die ene pokémon te vangen. Het spel heeft zelfs de titel van ‘meest gedownloade app ooit in de eerste week na release’ op de App Store bemachtigd.

Pokémon Go is awesome!

Hoe leuk is het dat dit weer opduikt voor onze generatie? Het brengt nostalgie op. Ook ik heb me vorig weekend laten verleiden om het spel te downloaden. Ik was vroeger namelijk ook fan van Pokémon en ik moest natuurlijk weten waar de hype over ging. Máár naast dat het spel super awesome is, ben ik ook weer meer in beweging. Lopend vang je nou eenmaal meer Pokémon en rennend zelfs nóg meer. Ja, ik heb me er zelf op betrapt een stuk te hardlopen, alleen voor Pokémon Go! En dat vind ik nou zo tof aan dit spel. Het spelt zorgt er namelijk voor dat je weer wat actiever wordt, van de bank af komt en naar buiten gaat. Om het spel te kunnen spelen, zul je dus moeten bewegen.

Pokémon Go

Pokémon GO op dit moment de snelst groeiende fitness-app wereldwijd

Pokémon Go krijgt het voor elkaar om mensen over de hele wereld aan het wandelen te krijgen. Oók ik ga er speciaal de deur voor uit om te wandelen. De Pokémon vind je namelijk alleen door op pad te gaan en er daadwerkelijk naar te zoeken. Ik spreek met vrienden af om samen te wandelen en Pokémon te vangen. Ik fiets zelfs om zodat ik de weg kan volgen met meer Pokéstops om weer meer Pokéballs te bemachtigen. Ik heb er al een flink aantal kilometers op liggen om Pokémon te vangen en om de eieren die ik vind uit te broeden, in de hoop dat er binnenkort een Pikachu uitkomt. Ik heb namelijk gehoord dat je die alleen kunt krijgen uit een ei (kan iemand dit bevestigen?).

Naast de extra beweging brengt het mensen ook bij elkaar. Na het plaatsen van een lokmudule bij een Pokéstop in het Vondelpark, waar meer Pokémon op afkomen, had ik binnen vijf minuten 20 mensen om me heen. Ik vind het echt vet tof dat Pokémon weer terug is en heb er alleen maar goede woorden over. What a time to be alive!

Welke level ben jij?

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchat & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (5)

 • Reply

  Vroeger bestond mijn jeugd 90% uit Pokémon, dus de app maakt mij zooooo blij! Ik neem mijn mobiel dan ook altijd mee tijdens het hardlopen om die eitjes uit te broeden haha. Helaas nog geen Pikachu gevonden!

 • Reply

  Leuk spel! Heb momenteel geen internet, maar volgende maand ga ik zeker wanderen en pokemon’s vangen!!
  Heb zelf pikachu op zolder gevangen, dus nee je hoeft het niet perse met eieren te doen!

 • Reply

  Je kan Pikachu gewoon in het wild vinden ! Niet alleen van een ei 🙂
  Je moet alleen even geluk hebben

 • Reply

  Super leuk he?
  Ik heb pikachu gewoon op straat gevangen.

 • Reply

  Pokehack: je kan ook een Pikachu krijgen als je in het begin van het spel drie keer wegloopt van je begin Pokemon (charmander etc.). Ash kreeg Pikachu namelijk omdat hij te laat was en er geen andere Pokemon over was.

Leave a Comment