Popeye Smoothie Bowl

Popeye smoothie bowl

Vaak is groente als ontbijt niet het eerste waar je aan denkt als je ’s ochtends de wekker hoort gaan. Gelukkig zijn er verschillende manieren om het toch wat minder ‘erg’ te maken! Ik vind het bijvoorbeeld super lekker om spinazie door mijn smoothies te gebruiken. Het voelt altijd als een overwinning om ’s ochtends al zoveel groenten binnen te krijgen. Dus vandaag een lekker makkelijk receptje om net als Popeye sterk je dag te beginnen!

Wat heb je nodig voor 1 smoothie bowl?

 • 2 grote handen met verse spinazie
 • 125 gram bevroren mango  (verse kan ook)
 • ½ – 1 glas melk (ik kies vaak soya of amandel melk)
 • 1 scoop proteïne poeder (bijvoorbeeld vanille)
 • toppings

Popeye smoothie bowlPopeye smoothie bowl

Het fijne aan smoothies is dat je heel weinig hoeft te doen en het is in een paar seconden klaar. Ook is het heel handig om mee te nemen! Als ik bevroren vruchten of groenten gebruik, dan zorg ik er altijd voor dat ik een sterke mixer gebruik zoals bijvoorbeeld een Nutri Bullet of een Magimix. Voeg alle ingrediënten samen en mix het geheel totdat het helemaal glad is. Je kan het natuurlijk ook gewoon uit een glas op drinken, maar het is nog lekkerder als je het uit een kommetje eet met wat van je lievelings toppings erop! Ik koos dit keer voor verse dadels, kokos, chiazaad en gehakte nootjes. Enjoy!


Lise

Volg mij ook via mijn Instagram en blog!

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (4)

 • Reply

  Ziet er heel lekker uit. Snel een keer maken. Nu was mijn vraag wat zijn hier de voedingswaarde van?

  • Geen idee! Je kan dit uit rekenen door bijvoorbeeld de app myfitnesspal te raadplegen!

 • Reply

  Dit ziet er lekker uit. Ik drink ook vaak groentes door mijn smoothie, geeft een lekkere kick!

 • Reply

  Wat een kunstwerk! Lijkt me ook erg lekker!

Leave a Comment