Proteine wafels met jam

protein waffles2

Als klein Noors meisje heb ik van mijn Noorse oma wafels leren bakken. Dat was het ongeveer het eerste wat ik kon maken. Mijn oma maakte de wafels altijd met jam. De jam is nog lekkerder als je deze zelf maakt! Deze proteïne wafels zijn perfect voor of na een work out, of natuurlijk gewoon als tussendoortje!

Wat heb je nodig voor ongeveer 8 Proteine wafels?

 • 115 gram havermeel
 • 2 scoops proteïne poeder (White Chocolate bijvoorbeeld)
 • 4 eiwitten
 • 450 ml (amandel)melk
 • 1/2 tl bakpoeder
 • wafelijzer
 • boter/cooking spray

Mix de havermeel, proteïne poeder en bakpoeder. In een andere kom mix je de eiwitten samen met (amandel)melk. Omdat ik alleen maar normale havermout had, heb ik deze in een kurkdroge blender fijngemalen totdat het meel werd. Meng vervolgens de droge en de natte ingrediënten samen totdat het beslag mooi glad is. Het beslag moet niet te waterig zijn. Als dat wel het geval is, kan je er wat meer havermeel aan toevoegen. Vet het wafelijzer in met boter of cooking spray en bak ze tot ze mooi goudkleurig zijn. Als je ze iets te compact vindt, kan je altijd wat meer melk aan het beslag toevoegen.

Wat heb je nodig om homemade jam te maken?

 • 450 gram bevroren fruit (verschillende bessen)
 • 2-3 el chia zaad
 • 1 el honing
 • 2 el agave siroop

Proteine wafels

Verwarm de bevroren bessen in een pan. Zodra ze helemaal ontdooid zijn, kan je met een mixer de bessen pureren totdat er geen grote stukken fruit meer overblijven. Voeg de chia zaad, honing en agave siroop toe en meng dit met een lepel goed door elkaar. Als je de jam wat dikker wilt, kan je wat extra chia zaad toevoegen. Let op dat chia zaad wel even de tijd nodig heeft om vocht op te nemen. Voeg dus niet te snel, te veel toe. Eet de wafels en de jam als ze nog warm zijn, dan zijn ze het lekkerst!


Lise

Volg mij ook via mijn Instagram en blog!

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (7)

 • Reply

  Is dit recept voor 8 van die ronde wafels of 8 puntjes zegmaar? Lijkt me namelijk een heeeeerlijk recept!

 • Reply

  Zou ik dit ook in de oven kunnen bakken o.i.d.? Ik heb helaas geen wafelijzer of wafel vorm.

  • Ik heb geen idee maar it’s worth a try!

  • Ik zou dan toch gewoon een koekenpan proberen.

 • Reply

  Hahaha meest kansloze reactie ooit….
  Maar lekker recept Lise! Wie weer is oma wel net zo sportief 😉

 • Reply

  Dus je oma maakte wafels net white chocolat proteïne poeder?
  Lijkt me een sterk verhaal.
  Als het niet het recept van je Noorse oma is, zeg dat dan gewoon.

  • Hi Hannah,

   Verteld Lise ergens dat dit het recept is van haar Oma?
   Volgens mij ben jij vanochtend met het verkeerde been uit bed gestapt 😉
   Fijne dag nog!

Leave a Comment