Quinoa salade met pompoen & zoete aardappel

Quinoa salade

Dit recept heb ik een beetje afgekeken van Pauline maar heb er mijn eigen draai aan gegeven en oh wat is dit lekker. Ik wilde hem daarom graag met jullie delen.

Ingrediënten quinoa salade met pompoen & zoete aardappel (2 personen)

 • 1/2 rode ui
 • 100 gram quinoa (ik gebruikte hier een mix van zwarte en witte quinoa)
 • 1/4 van een kleine pompoen (met schil)
 • 1 kleine zoete aardappel (met schil)
 • 100 gram feta
 • paar eetlepels granaatappelpitjes
 • 75 gram rucola melange
 • sap van een halve citroen
 • een klein teentje knoflook
 • olijfolie
 • cherry tomaatjes (Ik gebruikte hier gele, rode en oranje cherry tomaatjes)

Bereiding quinoa salade met pompoen & zoete aardappel

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in ringen en de pompoen en zoete aardappel in blokjes. Verdeel de pompoen over een ovenschaal samen met de uienringen. Besprenkel dit nu met een beetje olijfolie en pers er teentje knoflook boven uit. Hussel dit goed door elkaar en zet het dan voor ongeveer een half uur in de oven.

In de tussentijd kook je de quinoa gaar. Doe de quinoa in een mooie schaal. Voeg hier het citroensap aan toe samen met wat peper en zout. Snijd nu de cherry tomaatjes doormidden en voeg deze samen met de sla bij de quinoa. Als de pompoen/zoete aardappel en de uien klaar zijn, voeg je deze ook toe aan de quinoa. Roer het algeheel goed door en kruimel de fetakaas over de quinoa en maak het af met wat granaatappelpitjes. Super lekker, Enjoy!

 

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchatTwitter & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (7)

 • Reply

  Hi!

  Bedoel je hier: Verdeel de pompoen EN ZOETE AARDAPPEL? over een ovenschaal samen met de uienringen.

  Want het gaat in 1 keer in de oven dan toch? En kun je dit dan ook laten afkoelen en koud eten?

 • Reply

  Beste Jenny,

  Super bedankt, een heel lekker recept!

  Nog een tip: Deze salade is helemaal fantastisch met een klein scheutje tahin erover (vlak voor je de feta erop doet). Dat bindt en verrijkt de smakencombinatie.

  Dit ga ik beslist nog eens maken!

 • Reply

  Hey Jenny,

  In een woord: HEERLIJK! Heb deze salade afgelopen week gemaakt. Zonder granaatappel. Bij de toko waren ze op en in de winkel zagen ze er slecht uit. De cherrytomaatjes had ik gegrild, erg lekker.

  Thanks voor het recept, ga ik zeker nog een keer maken. 😀

 • Reply

  YAY dit ga ik zaterdag maken als mijn vriendinnetjes komen eten 🙂

  • oeh laat me weten wat jullie ervan vonden! Alvast eet smakelijk!

  • Het was echt heerlijk!!!!!!

  • Wat super leuk om te horen!

Leave a Comment