Quinoa sushi met mango en zalm

IMG_9166

Quinoa sushi met een zomerse tint!Als je me al langer volgt dan weet je dat ik echt helemaal gek ben op sushi. Ik eet het zowat iedereen week. Ik ben erg van fan sushi maar sushi is niet altijd even gezond. Daarom maak ik het vaak thuis en meestal met quinoa zodat het nóg verantwoorder is. De combinatie mango met zalm is trouwens echt geweldig. Dit receptje moest ik dan ook met jullie delen!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 125 gram quinoa
 • 4 nori vellen
 • 1 mango
 • 1/2 komkommer
 • 250 gram zalmfilet
 • 4 eetlepels sushi azijn
 • Wasabi (optioneel)
 • Sojasaus (optioneel)
 • Gember (optioneel)

Allereerst kook je de quinoa zoals op verpakking. Als deze klaar is, voeg je hier de sushi azijn aan toe. Laat de quinoa nu even goed afkoelen! In de tussentijd snijd je de zalm, mango en komkommer in lange reepjes.

IMG_9772-1024x682

Als de quinoa is afgekoeld is, leg je een nori vel op een sushimatje (als je deze niet hebt is het ook niet heel erg, leg dan je nori vel op een plankje). Hier verdeel je wat quinoa overheen. Zorg dat de uiteinden (wel de randjes) niet met quinoa bedekt is en dat het maar een dun laagje wordt. Nu kun je hier de reepjes zalm, mango en komkommer opleggen. Rollen maar! Dit kan nog even lastig zijn maar oefening baart kunst. Gewoon blijven proberen tot je een mooie sushi rol hebt.

quinoa sushi

Als het goed is heb je met dit receptje 4 sushi rollen, deze snijd je nu met een scherpe mes (zorg er echt goed voor dat deze scherp is!) in kleine stukjes of te wel maki’s. Serveer deze maki’s met sojasaus, wasabi en het liefst nog gember.

Enjoy!


Jenny

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (3)

 • Reply

  Thanks voor het recept. Het was delish! 😀 Vandaag gemaakt. Alleen even een mes zoeken dat het beter snijdt. Zo mooi gerold, na het snijden iets minder happy.

 • Reply

  Ja super! Dit wou ik altijd al eens proberen! 🙂

 • Reply

  Ziet er heel lekker uit! En gezond dus!

Leave a Comment