Recept truffle bowl + ik heb jou nodig in mijn team!

truffle bowl

Sponsored – Dit recept moest een salade voorstellen maar daar lijkt het uiteindelijk niet echt op (overigens wel héél lekker). Ben jij wel een salade queen? Dan heb ik jou nodig in mijn team! 

Zoals ik net al zei, moest dit dus een salade voorstellen. Het recept deel ik onderaan dit artikel met je want deze truffle bowl is onwijs lekker. Ik kreeg de opdracht van TOP-Taste om een salade te maken met hun nieuwe product. Dat liep dus een beetje verkeerd want om eerlijk te zijn: salades, die eet ik niet zo vaak. Ja soms, als bijgerecht. Maar een goede maaltijdsalade? Die maak ik bijna nooit zelf. Ik vind ze erg lekker maar ik ben er gewoon geen ster in. Ik heb wel een aantal salade recepten die ik maak (zoals deze en deze) maar daar blijft het dan ook bij. Goed, ik heb jou dus nodig in mijn team.

De Crispy Chefs Battle

Kun jij een beetje koken, durf je de battle aan samen met mij én zou je het leuk vinden om met een vriend of vriendin de lekkerste salade te maken? Dan heb ik jou nodig in mijn team! De Crispy Chefs Battle wordt gehouden op woensdag 27 september vanaf 19:00 in Amsterdam bij Keuzer Culinair in de Jordaan. Pierre Wind (je-weet-wel, de bekende Nederlandse kok van televisie) begeleidt de battle. Charlie’s Kitchen, De Hippe Vegetariër, Brenda Kookt en Lekker eten met Linda zijn ook aanwezig! Het event duurt tot ongeveer 21:00/21:30.

Het is de bedoeling dat we salades gaan maken met de Crispy Salad Topping van TOP-Taste, die nu net in de winkels liggen. Dit zijn gebakken Zeeuwse crispy uitjes in verschillende 100% natuurlijke smaken die overal bij passen. Bijvoorbeeld op je salade maar ook op je hotdog, hamburger, in je soep, bij de BBQ en noem maar op. Ze zijn er in de smaken: Naturel, Garlic Pepper, Kaas, Bacon en Paprika. Als je in mijn team komt, gaan we aan de slag met de kaas variant. In koppels gaan we de battle aan; wie maakt de lekkerste salade met de Crispy Salade Topping Cheese? En leuk weetje: de makers van de lekkerste salade winnen een ballon vlucht!

Lijkt jou dit nou helemaal awesome? Meld je dan nu aan! Ik mag 3 van jullie, plus jullie +1, meenemen en het beloofd een hele gezellige, toffe en vooral lekkere avond te worden. Ik zou het echt ontzettend leuk vinden om jou daar te ontmoeten. Hoe je je kunt aanmelden? Heel makkelijk; door een reactie achter te laten. Ik hoop jou samen met je vriend/vriendin 27 september te zien! En nu ga ik nog dit lekkere recept met je delen. Ondanks dat het niet écht een salade is geworden, is het wel heel lekker. Ik houd van champignons en de combi met truffel mayo is fantastisch. De zeeuwse kaas uitjes geven het de finishing touch!

truffle bowl

Ingrediënten voor één truffle bowl

 • 75 gram kipfilet blokjes (of wat ik heb gebruikt: vegetarische kipstukjes)
 • 50 gram rijst
 • 2 flinke handen baby spinazie
 • truffel mayo
 • 200 gram champignons (ik ging voor kastanje champignons en oesterzwammen want die zijn lekker vlezig).
 • handje Crispy Salad Topping
 • peper & zout
 • kip kruiden
 • boter
 • 2 teentjes knoflook
 • klein beetje peterselie
 • eventueel: sriracha saus

Hoe maak je het?

 1. Pel de teentjes knoflook en pers deze uit of snijd ze fijn.
 2. Snijd de champignons en oesterzwammen in plakjes.
 3. Smelt flink wat boter in een goede bakpan. Voeg 1.5 knoflook toe en roerbak voor ongeveer een minuut.
 4. Voeg de champignons en oesterzwammen toe. Laat ze voor ongeveer een kwartier sudderen in de boter terwijl je ze af en toe omschept. Haal de blaadjes van de peterselie en voeg deze toe met een beetje peper en zout.
 5. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
 6. Kruid de (vegetarische) kipstukjes met de kipkruiden, de rest van de knoflook en eventueel een heel klein beetje sriracha saus. Bak ze lekker krokant, voor ongeveer 10 minuten.
 7. Pak er een bowl bij en doe hier de rijst, gebakken kip, de boterige champignons en spinazie in.
 8. Doe hier nog wat truffelmayo en natuurlijk de Crispy Salad Topping over en geniet!

Ik ben heel benieuwd wat je van de truffle bowl vindt én ik hoop jou samen met een vriend of vriendin te zien op 27 september in mijn team. Meld je aan!

Jenny

Volg mij ook via Bloglovin, Facebook & Instagram

Deze blog is in samenwerking met TOP-Taste, benieuwd wat dat inhoudt? Lees het nu in mijn disclaimer.
De schorten die we deze avond hebben gebruikt zijn van Maxilia kookschorten.

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (22)

 • Reply

  Jaaa wat een superleuke winactie! Altijd al een kookworkshop willen doen, maar dit klinkt al helemaal gezellig!
  Lijkt me heel gaaf om te experimenteren met de Crispy Salad Topping ? ben nu al lekkere combinaties aan het bedenken haha!

 • Reply

  Jaaaa!! Ik en mijn vriendinnetje (Isabella) koken graag samen, voor elkaar of voor anderen én we gaan één keer per maand bij een goed restaurant uit eten (waar we dan veel te veel geld uitgeven, omdat we alles willen proeven). Eerlijk is eerlijk, haar smaakpapillen zijn nét iets beter dan die van mij maar samen zijn we een supergoed team!?

  We hebben dan allebei vakantie en zouden het tof vinden om mee te doen!

  • Hi Mirjanne,

   Bedankt voor je aanmelding. Super leuk dat je jezelf hebt aangemeld voor de Crispy Chefs Battle op 27 september! Wij zijn bezig met het maken van een selectie. Wil jij ons een mailtje sturen naar jo-janneke.nieuwland@hellosparkle.nl zodat we contact met je kunnen opnemen als jij bent uitgekozen om naar het event te komen?

   Alvast bedankt!

   Groetjes,
   Jo-Janneke (HelloSparkle)

 • Reply

  Lijkt me erg leuk om mee te doen. Deze salade koning zal eens laten zien wat een echte salade is!

  • Hi AdemVP,

   Bedankt voor je aanmelding. Super leuk dat je jezelf hebt aangemeld voor de Crispy Chefs Battle op 27 september! Wij zijn bezig met het maken van een selectie. Wil jij ons een mailtje sturen naar jo-janneke.nieuwland@hellosparkle.nl zodat we contact met je kunnen opnemen als jij bent uitgekozen om naar het event te komen?

   Alvast bedankt!

   Groetjes,
   Jo-Janneke (HelloSparkle)

 • Reply

  Dit lijkt mij zo leuk! Ik ben onlangs gestopt met mijn opleiding verpleegkunde en begonnen met de koksopleiding en een baan in de keuken, omdat ik koken super leuk vind. Het lijkt met daarom ook heel leerzaam om met jullie en een topkok te werken!

  • Hi Isabel.

   Bedankt voor je aanmelding. Super leuk dat je jezelf hebt aangemeld voor de Crispy Chefs Battle op 27 september! Wij zijn bezig met het maken van een selectie. Wil jij ons een mailtje sturen naar jo-janneke.nieuwland@hellosparkle.nl zodat we contact met je kunnen opnemen als jij bent uitgekozen om naar het event te komen?

   Alvast bedankt!

   Groetjes,
   Jo-Janneke (HelloSparkle)

 • Reply

  jaaaa lijkt me super tof om mee te maken! Eten en nieuwe recepten uit proberen is mijn passie ✌️

  • Hi Iris,

   Bedankt voor je aanmelding. Super leuk dat je jezelf hebt aangemeld voor de Crispy Chefs Battle op 27 september! Wij zijn bezig met het maken van een selectie. Wil jij ons een mailtje sturen naar jo-janneke.nieuwland@hellosparkle.nl zodat we contact met je kunnen opnemen als jij bent uitgekozen om naar het event te komen?

   Alvast bedankt!

   Groetjes,
   Jo-Janneke (HelloSparkle)

 • Reply

  Wat leuk! Salades maken (en eten hoop ik) en mede foodies ontmoeten, dat moet een top avond worden! En ondertussen ga ik natuurlijk kei hard m’n best doen om jouw team naar de overwinning te koken. Dus…. Pick me, pick me 😉

 • Reply

  Wat een súper toffe actie! Alleen jou ontmoeten en samen koken lijkt me al super gezellig, maar ook nog kans maken op een ballonvaart is natuurlijk helemaal gaaf! Ik hou van koken, dus deze challenge moet te doen zijn! (:

  • Hi Tess,

   Bedankt voor je aanmelding. Super leuk dat je jezelf hebt aangemeld voor de Crispy Chefs Battle op 27 september! Wij zijn bezig met het maken van een selectie. Wil jij ons een mailtje sturen naar jo-janneke.nieuwland@hellosparkle.nl zodat we contact met je kunnen opnemen als jij bent uitgekozen om naar het event te komen?

   Alvast bedankt!

   Groetjes,
   Jo-Janneke (HelloSparkle)

 • Reply

  Wat een superleuke actie en uitdaging. Ik meld me bij deze graag aan.

 • Reply

  Wat onwijs leuk!! Ik doe graag met je mee want ik maak geregeld salades omdat ik koolhydraatarm eet vanwege mijn hormoonstoornis. Ik heb dus genoeg inspiratie om je team te versterken 😀

 • Reply

  Nicole Abbenes en Annemarie van de Laar, tot je dienst ???

 • Reply

  Koken doe ik met liefde en gevoel … niks afwegen, niks 1 theelepel of 10 ml van dit …. gewoon speels zijn met kruiden … creatief, improviseren en het belangrijkste is LoL hebben ?

 • Reply

  Yes, ik wil mij en mijn vriendin Emma aanmelden! Waar ik een hopeloze keukenprinses ben, is Em een echte foodie die de lekkerste (én gezondste) recepten verzint?

 • Reply

  Jaaaaa! Pick me! Pick me! Of beter gezegd pick us! Mijn favoriete ingredient is truffel en als ik enorm rijk was had ik een hele kast vol. Helaas lukt dat niet op een studenten budget. Koken is mijn grootste hobby! Ik denk: match made in heaven!

 • Reply

  YES! Op werk en studie word ik altijd óf heel jaloers, of verbaasd aangesproken op mijn -blijkbaar heel lekker uitziende- salades tijdens lunch (in ouwe trouwe tupperware bakjes). Heerlijk moment van de dag vind ik dat, volumevoer en gezond! Inmiddels wel echt een standaard receptje geworden, dus doe heel graag samen met je wat inspiratie op!!

 • Reply

  Jaaaaa dat lijkt me leuk en gezellig! Ik maak echt mega vaak salades ?.

 • Reply

  Jaaa dat lijkt me ook echt super leuk!

 • Reply

  Zooo vet! Dat lijkt mij echt onwijs leuk!!!! Ik kook onwijs graag en verzin ook graag leuke nieuwe (en simpele als het kan) recepten! Pick me please ?

Leave a Comment