10 redenen om naar Kaapstad te gaan

In december en januari was ik voor het eerst in Kaapstad en sindsdien denk ik er elke dag aan. Ik kan iedereen aanraden om een tripje naar Kaapstad te maken en wel om de volgende 10 redenen!

Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je zoveel geweldige dingen vindt op één locatie. Kaapstad is een unieke stad want in deze stad vind je prachtige natuur, hoge bergen, mooie stranden, heerlijk eten en mega goede wijnen. Kaapstad is genieten van het leven en dit is waarom.

10 redenen om de winter te ontsnappen in Nederland en je te verplaatsen naar Kaapstad

redenen naar Kaapstad

1. Dezelfde tijdzone oftewel géén jetlag

Oke ik geef toe, het is even vliegen (12 uur) maar dan heb je ook wat. Laat het lange vliegen je zeker niet tegenhouden, de lange reis is het dubbel en dwars waard. Het grote voordeel? Je bevind je nog steeds in dezelfde tijdszone. Dit betekent dat je dus geen last zult hebben van een jetlag. Helemaal top! Tip: met KLM vlieg je er rechtstreeks heen.

Kaapstad

2. Het is er spotgoedkoop

Natuurlijk moet dit niet de enige reden zijn waarom je deze prachtige stad moet bezoeken maar het is wél ultiem chill. De Zuid-Afrikaanse Rand staat heel gunstig. Je krijgt voor de Euro namelijk heel veel Rand. Yes! Dit betekent dat je heerlijk uit eten kunt, je kunt vervoeren met de taxi of über, verschillende activiteiten kunt doen én een fijne accommodatie kunt boeken voor een mooie prijs.

Goed nieuws! Omdat ik het liefst al mijn accommodaties via Booking.com boek, heb ik een speciale korting voor mijn lezers gekregen. Je krijgt €25 retour op alle accommodaties vanaf €50 per overnachting die je via deze link bij Booking.com boekt! Aan te raden is om via browser te boeken omdat hij in de Booking.com app de korting niet altijd aantoont. 

 

3. Hemelse wijnen

Mijn liefde voor wijn drinken is hier begonnen. Wijn (en wijnproeverijen!) heb je hier in overvloed. Als je in Kaapstad bent, is een bezoekje naar de wijnregio Stellenbosch of Constantia zeker een must. Er liggen talloze wijnboerderijen waar je de wijn kunt proeven. De wijn is er fantastisch en de omgeving overigens ook. Je kijkt je ogen uit. Zuid-Afrikaanse wijn is nu een grote favoriet van mij en die van jou straks ook.

Kaapstad

4. Te lekker eten

Zuid-Afrika staat bekend om de heerlijke keuken. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van braai. Braai is de Zuid-Afrikaanse benaming voor een feestelijke barbecue: grote stukken vlees gaan op de grill en worden lang gegaard. Om je vingers bij af te likken!

Door heel Kaapstad kun je terecht voor heerlijk en onwijs goed eten. Er zijn zoveel goede en gezellige restaurants te vinden. Ga je in het hoogseizoen? Dan is tijdig reserveren van levensbelang want écht: alles is vol geboekt. In dit artikel deel ik een hele waslijst met restaurants, zodat je straks weet waar je moet zijn.

Kaapstad Diary

5. De Tafelberg

Waar je ook bent in Kaapstad, de beroemde Tafelberg is altijd te zien. Deze 1100 meter hoge berg is de grote trots van de Kaap. Met de kabelbaan ben je zo bij de top maar nog avontuurlijker is het om de berg te beklimmen! Het uitzicht over de stad is zo indrukwekkend. Tip: vanaf Blouberg stand heb je het mooiste uitzicht op de tafelberg.

6. Lion’s Head

Naast de Tafelberg, is een bezoekje aan Lion’s Head ook een must. Een reis naar Kaapstad is eigenlijk niet compleet zonder Lion’s Head te beklimmen. Ook Lion’s head kun je vanuit iedere hoek van de stad zien liggen en met een beetje fantasie zie je hier inderdaad een leeuwenkop in. Het beklimmen van deze berg duurt ongeveer een uur, je bent dus eigenlijk zo boven. Maar vergis je niet want het is wel een pittige klimtocht. Overigens wel een hele mooie klimtocht en het uitzicht is ook weer heel indrukwekkend. Mijn vriend, Jelmer, maakte bovenstaande dronebeelden. Heel nice!

7. Wally’s Cave

Wat veel mensen niet weten is dat je halverwege het beklimmen van de Lion’s Head ook een andere route kunt nemen. Deze route leidt naar Wally’s Cave. Deze route staat ook niet op bordjes aangegeven. Wij hebben google geraadpleegd om erachter te komen hoe we Wally’s Cave konden vinden en dat is ons gelukt. Kijk dan wat een uitzicht!

Kaapstad

8. Pinguïns bij Boulders beach

Een wel erg schattige reden om Kaapstad te bezoeken. Vanaf Kaapstad is het ongeveer 40 kilometer rijden naar Boulders Beach. Boulders Beach is wereldberoemd geworden door pinguïns die hier leven. Deze Afrikaanse pinguïns leven op het strand. Ik vond het een hele belevenis om hier tussen de pinguïns te zijn. Natuurlijk wel toeristisch dus ga lekker vroeg. En vergeet je bikini niet, want je kunt echt naast ze liggen. Zo leuk om de pinguïns naast je de oceaan in en uit zien waggelen.

Kaapstad

9. Mooie stranden

Over stranden gesproken; die heb je ook ín Kaapstad. Hele mooie zoals Camps Bay en Glen BeachDe bekendste is toch wel Clifton Beach. Clifton kent vier stranden die allemaal in een baai liggen waardoor je lekker uit de wind ligt. Wat blijkt is dat elk strandje een ander type publiek aantrekt. Natuurlijk kun je gewoon liggen waar je wil. De zee is er overigens wel enorm koud omdat het water vanaf de zuidpool er naar toe stroomt.

Cape Town

10. Leuke evenementen

In Kaapstad zijn er tijdens de zomermaanden genoeg leuke food festivals, openlucht concerten, leuke marktjes en muziek events te vinden. De Neighbourgoods Market is een erg leuk food market in de Old Biscuit Mill en ik vond Cape Point Vineyard een nóg leuker food market met live music en geweldig uitzicht. De zomerconcerten in Kirstenbosch zijn ook ontzettend populair, wees op tijd met het bestellen van je ticket. En natuurlijk het Kaapse dj duo Goldfish dat elk jaar weer draait in de Shimmy Beach Club.

En ben je al overgehaald? Ik ben er sowieso in januari weer te vinden!

Jenny

Volg mij ook via Bloglovin, Facebook & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (2)

  • Reply

    Hoi Jenny,

    Klinkt super tof allemaal!! 🙂 Ik vroeg me alleen af of jullie ook een huur auto hadden of dat jullie alles met het openbaarvervoer/de taxi hebben gedaan? Wat raad je aan? En hoeveel verschillende accomodaties hebben jullie gehad? En hoe ver van te voren geboekt?

    Gr. Lisa

  • Reply

    Klinkt heerlijk! Kaapstad staat zeker op mijn bucketlist!

Leave a Comment