Roomtagliatelle met broccoli en zalm

Roomtagliatelle met broccoli en zalm

Tagliatelle con panna e salmone. Typische pasta klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan nét ietsje meer ´light´. Ik leef voor dit receptje en dit receptje leeft voor mij. Sharing is caring, en dus besloot ik vandaag dit inténs lekkere en eenvoudige receptje met jullie te delen. Beloof je me dat je het probeert?

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 200 gram (volkoren)tagliatelle of pasta
 • 200 gram verse zalm
 • 1 broccolistronk
 • 100 gram champignons
 • 1 bakje roomkaas light (evt. met kruiden)
 • 1 teentje knoflook
 • 1 ui
 • 1 takje peterselie
 • olie of boter om in te bakken

Roomtagliatelle met broccoli en zalm

Bereidingswijze

 1. Breng twee pannen water aan de kook.
 2. Voeg de broccoli en pasta toe en laat de pasta en broccoli samen gaar koken volgens de aangegeven kooktijd.
 3. Snijd de zalm in kleine partjes en voeg deze toe aan een grote bakpan. Terwijl de zalm gaart, snijd je alvast de groenten.
 4. Voeg ook de overige groenten (champignon, ui, knoflook) aan de pan toe en bak deze goudbruin.
 5. Laat de roomkaas met de groenten en zalm in de pan samensmelten en voeg wat van het kookvocht van de broccoli toe.
 6. Voeg de broccoli toe aan de pan en meng het geheel door elkaar.
 7. Voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe tot het geheel de gewenste dikte aanneemt. Ik vind de pasta het lekkerst wanneer er lekker veel roomsaus is, maar let op dat het niet te ´waterig´ wordt.
 8. Serveer het groenten/zalm mengsel met de pasta, voeg een beetje peterselie toe, peper, zout.. En voilá! Genieten maar!

Laura

Volg Laura ook via haar websiteFacebook & Instagram

Dit recept verscheen eerder op Runninglau.com

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (3)

 • Reply

  Ik ben erg benieuwd!
  Weet je toevallig ook de voedingswaarden?

  • Hi Jes, nee dat weet ik niet. Je kan het zelf uitrekenen door de ingrediënten in te voeren in Myfitnesspal!

 • Reply

  Hmmm zo lekker! Ik vind de combi broccoli en zalm sowieso echt heerlijk. Vaak maak ik dit maar dan met kokosmelk, ook een aanrader.

Leave a Comment