Sandwich met gegrilde groenten & geitenkaas

Sandwich gegrilde groenten

Vandaag weer een heerlijk recept voor een broodje met gegrilde groenten! Heerlijk gegrilde aubergine en paprika maken dit broodje niet alleen lekker maar ook gezond. Dit broodje wil je zeker weten eens proberen!

Brood is de duivel niet

Brood is nog steeds een veel besproken onderwerp in de media. Ook hoor ik nog steeds vaak dat mensen brood schrappen uit hun voedingsplan omdat ze denken dat zij daar dik van worden. Dit is natuurlijk niet waar. Je wordt niet dik van een bepaald product maar je komt aan als je teveel energie binnenkrijgt dan je verbruikt. Of dat nou gebeurd met brood of met broccoli, dat maakt niet uit.

Voor de mensen die last hebben van gluten, is brood wel af te raden. Maar tegenwoordig denkt iedereen dat ze overgevoelig zijn voor gluten terwijl dit echt niet zo is. Waarom zou je gluten-vrij eten als je er geen last van hebt? Juist, dat slaat werkelijk waar nergens op. Brood is de duivel niet én gluten ook niet.

Terwijl de helft van de wereld bang is voor een broodje, geniet ik er extra van. Wel ga ik altijd voor goed brood, kwaliteit brood, die ik haal bij de bakker. Speltbrood van BBROOD is mijn favoriet!

Het recept voor 1 sandwich met gegrilde groenten & geitenkaas

 • 2 sneetjes (spelt)brood
 • 2 plakken aubergine
 • 2 plakken paprika
 • 30 gram geitenkaas
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel (olijf)olie
 • optioneel: walnoten

Sandwich gegrilde groenten

Sprenkel de olijfolie over de aubergine en paprika en grill deze in een grillpan, totdat je de grillstrepen ziet. Leg de gegrilde groenten op 1 snede speltbrood en verdeel daar de geitenkaas en honing over. Maak het af met de walnoten en leg er nu de andere snede brood op.

Tip: Wil je je broodje nog wat warmer hebben? Leg dit dan nog voor een paar minuten in de oven (180 graden) totdat de geitenkaas gesmolten is. 

Enjoy!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebook & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (7)

 • Reply

  Mmm, ziet er zo lekker uit!

 • Reply

  […] je eigen ideaalbeeld‘ op De Groene Meisjes; – Op HealthyFans stond een recept over een sandwich met gegrilde groenten & geitenkaas, deze lijkt me ZO lekker!; – En op Fitgirlcode.nl las ik over alle food events deze winter, […]

 • Reply

  Ik ben al een hele tijd aan het puzzelen hoe ik meer groente binnen krijg gedurende de dag. En dit is een recept met alleen maar ingrediënten die ik super lekker vind 😀 Deze ga ik van het weekend zeker proberen als lunch!

  • Leuk om te horen! Als je hem gaat maken, laat je dan weten hoe je hem vind? Alvast eet smakelijk!

  • Hij was echt heerlijk 😀

 • Reply

  Omg, dit ziet er echt te lekker uit!
  Ik zie mijn lunch voor morgen (;

  • Yes! Laat je weten wat je er van vind?

Leave a Comment