Sperziebonen met pistache

Sperziebonen met pistache

Dit bijgerecht is bijzonder lekker en bovendien ook erg voedzaam! Sperziebonen met pistache, gember, bouillon en sesamzaadjes. 

Dit recept heb ik gekregen van mijn oude huisgenootje en aten wij erg vaak. Het staat zo op tafel, is erg smaakvol

Ingrediënten Sperziebonen met pistache (voor 4 personen)

  • 500 gram gesneden sperziebonen
  • 400 ml water
  • 100 gram pistachenoten
  • Klein stukje geraspte gember
  • 1.5 bouillonblokje
  • Olie
  • Sesamzaadjes (optioneel)

Bereiding Sperziebonen met pistache

In een (wok) pan gaan we de sperziebonen met wat olie wokken. Beetje bij beetje kruimelen we daar stukjes bouillon overheen en gieten we er steeds een klein beetje water bij. Pas als het beetje water is geabsorbeerd, gieten we het volgende beetje water toe.

Tussendoor voegen we de gember aan de boontjes toe. Als al het bouillon en water is toegevoegd en het geabsorbeerd is door de boontjes en de boontjes gaar zijn, voegen we als laatste de pistachenootjes eraan toe. Doe dit in een schaaltje en strooi er wat sesamzaadjes overheen en voíla, een heerlijk bijgerecht. Enjoy!

Laat je weten wat je er van vindt?

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchatTwitter & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (1)

  • Reply

    Superleuke blog! Ook deze ga ik maken 🙂 Wordt nog druk in die keuken

Leave a Comment