Sushi zonder rijst

sushi zonder rijst

Houd je ook zo van sushi? Dan moet je dit recept eens proberen! Sushi zonder rijst en heel makkelijk te maken. Je kan me echt midden in de nacht wakker voor sushi! Helaas heb ik geen zin om elke dag sushi rollen te rollen en is deze variant zónder rijst ook nog eens een stuk slanker. Minder calorieën maar alsnog die smaak van sushi. Yumm!

Wat heb je nodig voor sushi zonder rijst (4 handrolls)?

 • 75 gram zalmfilet
 • 1/4 avocado
 • 1/4 paprika
 • klein handje sla
 • klein handje julienne gesneden wortel
 • 2 nori vellen

sushi zonder rijst

Bereiding sushi zonder rijst

Snijd de avocado en paprika in plakken/repen en de zalmfilet ook in 4 stukken. Knip de nori vellen door midden en leg er 1 op je hand. Beleg deze met 1 van de 4 stukken zalmfilet, wat reepjes avocado en paprika, sla en wortel en vouw hem nu dicht door de onderste dichtstbijzijnde hoekje van het norivel over de vulling te plaatsen. Rol de nori nu diagonaal op zodat er een soort van  ‘frietzak’ ontstaat. Om de nori goed dicht te doen kun je het beste het randje op het laatst iets nat te maken en dan pas de nori te sluiten.

Nu heb je een eigen handroll gemaakt zonder rijst. Lekker met soyasaus en wasabi, enjoy!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchatTwitter & Instagram

 

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (9)

 • Reply

  De gezonde variant van sandwich spread?

  Daar moet volgens mij iets lekkers van te maken zijn!

 • Reply

  Klinkt lekker!! Al zou ik de rijst toch wel een beetje missen..

  • Als snack is dit echt heerlijk! Maar sushi met rijst blijf ik natuurlijk ook nog steeds eten!

 • Reply

  Even serieus, YOU ARE A GENIUS! Wat een fantastisch idee!

  • Haha dankje dankje!

 • Reply

  Wat een super leuk idee weer Jenny! Ik loop altijd een beetje de klooien met die rijst, waardoor ik eigenlijk veel te weinig zelf sushi maak, dus dit is zeker een keer het proberen waard!

  • Dan is dit inderdaad zeker de moeite waard om te proberen! Laat je me weten wat je er van vind?

 • Reply

  De voedzooi artikelen vind ik zo leuk, keep up the good work!:)
  Als ideetje:
  Healthy tosti’s (dit is ‘normaal’ brood, veel kaas en saus, niet echt gezond..) en/of gezonde chips! En dan het liefste iets dat een beetje in de buurt komt van de echte chips-smaak ipv alle boerenkool chips die nu voorbij komt haha!

  • Ah dankjewel Nadine! Top, die tosti’s ga ik zeker meenemen. Goeie! Over de chips, ik heb al eens Lay’s Paprika chips gemaakt met zoete aardappel. Kan je hier terugvinden: http://www.jennyalvares.com/voedzooi-6

Leave a Comment