Sweet potato twister

IMG_0226

Je hebt ze vast wel vaker gezien: De potato twisters op feest gelegenheden, food trucks events of pretparken! Goed nieuws: je kan ze nu ook thuis maken! Ik kreeg de tip van Daisy van Ilovehealth.nl en ben toen direct de Albert Cuyp op gegaan. Daar kan je deze potato twister tool krijgen voor €3. Geniaal! Ik ben de keuken in gedoken om deze zoete aardappel variant te maken. Yumm!

Wat heb je nodig voor 3 twister fries?

  • 1 grote zoete aardappel
  • paprikapoeder
  • zout
  • Smart Cooking Spray
  • optioneel: chili poeder
  • Saté prikkers
  • En natuurlijk een potato twister tool

IMG_0228

Warm de oven voor op 200 graden. Schroef de Potato Twister in de zoete aardappel en steek (maar een klein gedeelte) van een satéstokje precies in het gaatje. Draai de twister nu tien slagen met de klok mee. De aardappel zal zich nu als een slinger om het satéstokje vormen! In dit youtube filmpje kun je de handeling zien (van 00:10 tot en met 01:00). Spray de zoete aardappel twister nu in met de smart cooking spray of een andere olie en kruid deze nu met een beetje paprikapoeder, zout en optioneel de chili poeder. Normaal gesproken wordt dit gefrituurd maar wij gebruiken een oven om het gezonder te maken. Bak de twisters nu in de oven voor 10 minuten en enjoy! Super leuk om dit aan je gasten te serveren!

Jenny

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (1)

  • Reply

    Ik ben dol op zoete aardappel, dus deze moet ik zeker een keer proberen! Ziet er heerlijk uit!

Leave a Comment