The Mister Bean Burger (plus mijn eerste video!)

Bonenburger

Advertorial – Ik moest en zou mijn nieuwe Magimix uitproberen en omdat het vezelmaand is (dat heb ik even zelf verzonnen) heb ik besloten om een bonenburger te maken. Niet een vega variant want ik ben een echte vleeseter maar gewoon een burger met bonen erbij: The Mister Bean Burger. Vandaag ben ik bij de boeklancering van Herman den Blijker over bonen dat heeft me geïnspireerd tot dit recept van de bonenburger en die was góed! Jeetje, echt een top recept al zeg ik het zelf.

Zoals Herman zegt: “Er zijn boeken verschenen over Paddenstoelen, wild en vergeten groenten. Maar over bonen – waarvan we veel meer eten dan van al deze producten bij elkaar – zijn nauwelijks kookboeken verschenen. Tijd om dit recht te zetten!”

Herman heeft mij uitgedaagd een recept te maken met bonen erbij en dat is mij aardig goed gelukt! Dit heb ik overigens niet alleen gedaan. Ik heb Francien van Girls Love 2 Run uitgenodigd om samen met mij deze burger te maken. Waarom? Omdat zij niet zo vezelrijk eet.. Samen zijn we de keuken ingedoken en hebben we van HAK bonenmix een heerlijke hamburger gemaakt. Benieuwd naar hoe we dat gegaan is? Bekijk hieronder de video! Twee klunzen in de keuken maar dit is dan ook ons eerste video 😉

Het recept voor 3 burgers:

 • 1 potje Hak bonenmix
 • 300 gram mager gehakt
 • 2 rode ui (in uienringen)
 • 1 knoflook
 • 1 tomaat
 • 2 eieren
 • Paneermeel
 • Sla
 • 3 cheddar plakjes
 • Augurk plakjes
 • 3 (hamburger) broodjes
 • Peper, zout en chili
 • Ketchup of chili saus

HAK bonenmix

Mix het gehakt, 1 ui, knoflook, chili, peper, zout en de bonenmix samen in een keukenmachine en rol er 3 ballen van. Pak er nu twee borden bij en breek in 1 bord een ei open en strooi over het ander bord wat paneermeel. Maak de ballen nu plat, zodat ze een hamburgervorm krijgen en haal ze eerst door het eimengsel en dan door het paneermeel. Nu gaan we de hamburgers bakken, ongeveer 4-5 minuten aan elke kant. Als je de uien-ringen ook meegebakken wilt hebben, als beleg op je broodje straks, bak je deze nu ook mee. Leg de laatste 3 minuten de cheddar plakjes op de burgers zodat deze nog even mee kan smelten.

Leg de burgers op de broodjes en beleg deze nu met tomaat, augurk, sla en uienringen en je Mister Bean burger is klaar!! Enjoy!!

Ik heb in de video Laura van Runninglau uitgedaagd om ook een receptje te maken met bonen erbij, want bonen zijn gezond, duurzaam én lekker! Mijn favoriete boon is de zwarte boon (door mijn brazilian roots) waar je ook heel goed mijn favoriete burgerrecept mee kan maken! Dus Laura, ik ben benieuwd naar jouw favoriete boon en recept en waarom volgens jou heel Nederland aan de boon moet! Geef je het stokje ook weer door?


Jenny

Ps: Wat vond je van ons eerste filmpje? Ben benieuwd naar jouw reactie. Woensdag komt er nog een online!

– Dit is een advertorial, zie disclaimer

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (15)

 • Reply

  Haha, super leuk filmpje. Helaas is het bij mij niet helemaal goed gegaan.. Mijn eigen schuld hoor haha.
  Je aubergines heb ik gisteren klaar gemaakt en die waren een succes!

 • Reply

  […] een duo. Ik vind ze grappig. Neem even een kijkje naar hun eerste filmpjes. Ze maakten inmiddels de Mr. Bean Burger en Chocoladepopcorn. Maar, niet alleen deze artikels zijn ‘save’-waardig geweest, ook […]

 • Reply

  Wat een leuke video, heerlijk!
  Recept ziet er super uit, ga hem deze avond meteen maken!

  x Ansofie

 • Reply

  Hahaha jullie zijn erg fijn vermaak, hilarisch. En lijkt me een lekker receptje. Volgende keer de burger op een volkoren broodje voor nóg meer vezels? 😉

  • Haha dankje! En zeker een goede tip trouwens!

 • Reply

  Hee jenny !

  Echt super leuk !! Het smaakt naar meer 🙂 komt heel persoonlijk over en word zo mog enthousiaster om jouw receptjes te koken!!

  Liefs sandra

  • Hi Sandra! Heel erg bedankt voor je reactie, dat vind ik heel erg leuk! Altijd spannend, zo een eerste filmpje. Morgen komt er nog een online:)

 • Reply

  Super leuk filmpje coach!! Ik kijk al uit naar de volgende 🙂

  • Dankjewel lieve Mischa!!

 • Reply

  Haha. Geweldig filmpje Jenny. Francine, wat ben jij een gek geval! (Positief bedoeld hoor). Je eerste filmpje is zeker geslaagd. Eet smakelijk! 😉

  • Yeahhh, heel leuk om te horen 😀 Thanks voor je reactie Elke!

 • Reply

  Hahaha, doodlachen

  • Hahahaha dankjewel I guess!

 • Reply

  Haha, de titel sprak me niet zo aan, maar omdat er video bij stond, moést ik kijken! Top hoor! Ik hou eigenlijk niet zo van filmpjes op blogs, maar wat zijn jullie entertaining 😉

  • Ah dankje Heleen 😀 Leuk dat je een reactie achterlaat! Vind ik heel erg leuk!

Leave a Comment