Review: Vegan Protein Shake

Vegan Protein Shake

Ik testte de nieuwe Vegan Protein Shake met 15 gram eiwit van Body & Fit uit en dit is wat ik er van vind!

Nu ik minder dierlijke producten eet, merk ik dat ik veel creatiever begin te worden met koken. Ik kom er steeds meer achter dat vlees, kip of vis in een gerecht eigenlijk overbodig is. Ik geniet met volle teugen van vega gerechten. Net zo lekker én beter voor de wereld. Ook ontdek ik steeds meer nieuwe recepten en bestel ik gerechten in restaurants die ik misschien anders nooit geprobeerd zou hebben.

Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik me nog niet helemaal heb bezig gehouden met wat dit voor mijn lichaam kan betekenen. Het kan nogal een uitdaging zijn om mijn dagelijkse eiwitdoel te halen. De ene dag is het geen enkel probleem maar de andere dag heb ik toch te weinig eiwitten binnen gehad. Het is nog even puzzelen maar toen ik voorbij zag komen dat Body & Fit een vegan lijn had uitgebracht, wilde ik dat natuurlijk gelijk proberen. Ik bestelde de hele lijn maar in dit artikel wil ik de focus leggen op de Vegan Protein Shake.

Vegan Protein Shake

Vegan Protein Shake

Voorheen dronk ik nauwelijks eiwit shakes omdat ik mijn eiwitten makkelijk uit voeding kon halen. Wel gebruikte ik het vaak in mijn baksels, om deze toch eiwitrijker te kunnen maken. Nu ik het zo nu en dan wat lastiger vind om aan mijn eiwitten te komen, is deze Vegan Protein Shake een fijne oplossing. De shake is zeker niet nodig om je doelen te bereiken máár het maakt het wel gemakkelijker. Het is gewoon een snelle, vetvrije bron van eiwitten. Een perfecte aanvulling voor als je eiwitten tekort komt.

Vegan Protein Shake

Samenstelling

Ik nam een kijkje naar de samenstelling van deze plantaardige eiwithake. Één shake bevat 15 gram eiwit en slechts 98 kilocalorieën. Ook is er geen extra suiker aan toegevoegd en is het koolhydraatarm.

Wat maakt deze shake zo eiwitrijk? Body & Fit heeft gebruik gemaakt van erwten eiwit isolaat, hennep eiwit, rijst eiwit, lupine eiwit en pompoenzaden eiwit. Ik vind het erg interessant. Zo is lupine eiwit bijvoorbeeld een hoogwaardig plantaardig eiwit van Nederlandse herkomst (helemaal top!), bevat het alle essentiële aminozuren, is het vezelrijk en vrij van koolhydraten. Via deze link kun je er nog meer over lezen. Zeker even doen!

Vegan Protein Shake

De test

Ik was erg benieuwd naar de smaak, vooral omdat ik eiwit shakes totaal niet lekker vind. Tenzij ik het mix met lekker veel fruit 😉 Dan vind ik het wel erg lekker. Zo heb ik deze Vegan Protein Shake dan ook getest. Ik mixte één maatschep Vegan Protein samen met een banaan, wat bevroren ananas en plantaardige melk in de blender. Het zag er wat bruinig uit (zie foto) maar rook best lekker.

Ik schonk het in, nam een slok en voor ik het wist was het glas leeg. Ik vond hem eigenlijk helemaal niet zo anders smaken dan een ‘normale’ eiwitshake met fruit. Ik was bang dat het niet lekker zou smaken maar ik heb hem in één keer opgedronken. Dat zegt genoeg, toch? Deze ga ik zeker vaker nemen, bestellen en gebruiken in mijn baksels. Vind het écht tof van Body & Fit dat ze dit op de markt hebben gebracht.

De shake is er in vier verschillende smaken (chocolade, vanille, banaan en aardbei), kun je hier bestellen en is €9,90 voor 400 gram. Dit staat gelijk aan 16 shakes.

Nu ben ik erg benieuwd of jij ook plantaardige eiwitsupplementen neemt? Zo nee, waarom niet? En zo ja, welke?

Jenny

Volg mij ook via Bloglovin, Facebook & Instagram

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt – zie mijn disclaimer.

Vegan Protein Shake
Ik maakte er ook nog een smoothiebowl mee, yumm!

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (1)

  • Reply

    Jaaa goed hè, die Vegan-lijn van Body&Fit! 😀
    Er zit weinig ‘zooi’ zoals vulmiddel in en het smaakt prima – van de stevia proef je helemaal niets. Mocht je twijfelen over welke smaak je de volgende keer zal nemen: ik heb zelf de chocoladeversie. Aanrader 🙂

    Groetjes!

    PS. Super goed dat je minder dierlijke producten eet! Dikke duim omhoog.

Leave a Comment