Snelle vezelrijke groene curry

groene curry

Deze gezonde vezelrijke groene curry heb je binnen 15 minuten op tafel! Een van mijn beste vriendinnetjes, Roos, maakte dit voor me en ik was meteen verkocht. Heel simpel om te maken, snel klaar, super lekker en ook nog eens heel voedzaam. Een kruidige curry met lekker veel groenten! Waar wacht je nog op?

Ingrediënten (4 personen)

 • 400 gr verse spinazie
 • 100 gr shiitake, gesneden
 • 150 gr oesterzwammen, gesneden
 • 1 blik linzen (400 gram)
 • 400 ml light kokosmelk
 • 2 rode uien
 • 2 knoflook
 • 200 gram groene curry pasta
 • Peper & zout
 • olijfolie

Hoe maak je de groene curry?

 1. Was de linzen onder koud stromend water en laat deze uitlekken.
 2. Snijd de shiitake en oesterzwammen in reepjes.
 3. Snijd de twee uien fijn en bak deze in olijfolie.
 4. Pers de knoflook hierover uit en voeg de groene curry pasta, shiitake en oesterzwammen toe.
 5. Als de shiitake en oesterzwammen gaar zijn, voeg je beetje bij beetje de spinazie toe. Laat de spinazie helemaal slinken.
 6. Voeg de kokosmelk toe aan het geheel en roer goed door.
 7. Roer de linzen er doorheen en breng op smaak met peper & zout.
 8. Lekker om te serveren met (basmati)rijst of naan brood.
 9. Eet smakelijk!

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchatTwitter & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (14)

 • Reply

  Wat een heerlijk en vooral spicy gerecht haha! Normaal kan ik het wel hebben hoor miss iets te enthousiast met de curry pasta geweest. Daarom vroeg ik me af welke jij had gebruikt? Ik had Koh Thai van Jumbo.
  Ga door met het sharen van je recepten! Ik bewonder je enorm! ? Mijn zusje heeft ook twee Britse kortharen, zo verliefd! Ik deel je liefde hiervoor ?

 • Reply

  Zojuist de soep gemaakt met verse linzen. De linzen die ik gebruik moeten nog ongeveer een half uurtje koken waardoor de soep wel een beetje indikt en het meer een drapje dan een soepje wordt maar onderdoet niets voor de smaak. Het was echt heerlijk!denk dat ik de volgende keer de linzen even apart kook en dan later toevoeg. Toprecept!

  • Oeh sounds good! Leuk om te horen dat het een top recept vind!

 • Reply

  Ik ben niet zo gek op desmaak van kokos, Is deze erg overheersend of is het ook een mogelijk om dit te vervangen voor iets anders?

  • Nee, deze is zeker niet overheersend! Ik zou het gewoon proberen!

 • Reply

  Is dit ook iets om met een staafmixer te blenden tot een lekker soepje? Tips hierover?

  • Hmmm dat weet ik niet zo goed, worth the try!

  • Ga ik vanavond even proberen!

 • Reply

  Je kan alleen de linzen op het laatst toevoegen als je linzen uit blik gebruikt! Anders moeten ze wel een half uurtje garen in de curry.
  Klinkt wel erg lekker 🙂

  • Goed dat je het zegt, ik gebruik voor dit receptje ook linzen uit blik. Pas het direct aan, thanks!

 • Reply

  Dit ziet er zo lekker uit!

  • Thanks Laura 🙂

 • Reply

  Ziet er lekker uit! Dit wordt misschien wel geserveerd op tafel! 🙂

  • Oeh ben benieuwd wat je er van vind! Laat je het weten als het zo ver is?

Leave a Comment