Zoete aardappel chips

Wie houdt er nou niet van chips? Als ik ergens ben en er staat chips op tafel dan moet ik me echt heel erg in houden om er niet van te eten. Lekkere zoute vettige chips, heerlijk! Mijn favoriet? Paprika chips. Met ribbeltjes! Die zijn zoooo lekker, ik eet er zo een hele zak van leeg. Dit weekend stond ik in de keuken om er een gezondere variant van te maken.

Zoete aardappel chips met ribbeltjes! What do we need?

  • 1 grote zoete aardappel met schil
  • Scheutje olijfolie of kokosolie
  • Paprikapoeder
  • Zout
  • Extra: dunschiller, julienne schiller en een oven met bakplaat bedekt met bakpapier

Allereerst was je de zoete aardappel goed en dep je hem droog. Nu snijd je de zoete aardappel om en om met de dunschiller en de julienne schiller. Met de julienne schiller krijg je eigenlijk slierten maar niet als je hem om en om met dunschiller snijd! Als je geen ribbeltjes wilt dan gebruik je alleen de dunschiller, scheelt ook iets minder werk!

Verdeel de aardappelplakjes over de bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijf/kokosolie, zout en paprikapoeder. Je kan er trouwens ook nog wat peper en knoflookpoeder over heen doen als je dat lekker vind. Zet dit 20 minuten in de oven, keer ze halverwege om, totdat de randjes bruin zijn en het middelste krokant! De oventijden kunnen afwijken als jouw plakjes dunner of dikker zijn. Even laten afkoelen en je healthy chips is klaar! Enjoy!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchatTwitter & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (3)

Leave a Comment