Recept knapperige zoete aardappel frietjes

zoete aardappel frietjes

Het recept voor de lekkerste zoete aardappel frietjes uit de oven. Ik laat je zien hoe je ze pas écht knapperig maakt. Inclusief video!

Zoete aardappelen zijn hot en zoete aardappel frietjes al helemaal. Een leuk alternatief voor de ‘normale’ aardappelfrietjesDat ik daar nog geen receptje van had op mijn website snap ik eigenlijk niet 😉 Maar dat is niet erg want ik weet nu pas hoe je deze frietjes echt lekker knapperig krijgt. The secret ingrediënt voor die crunch is palenta (of maismeel). Echt, probeer het uit! Gruwelijk lekker en zo klaar. Dit receptje is voor 2 personen.

Ingrediënten

 • 2 zoete aardappelen
 • 2 eetlepels polenta
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • Snufje zout
 • 1 eetlepel olie

Hoe maak je deze knapperige zoete aardappel frietjes?

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Schil de zoete aardappel mocht je dat graag willen.
 3. Snijd de zoete aardappel in frietjes van ongeveer 1 cm dik.
 4. Verdeel de frietjes over een bakplaat.
 5. Voeg de polenta, paprikapoeder, olie en een beetje zout toe en hussel dit goed door elkaar.
 6.  Spreid goed uit en schuif de oven in.
 7. Bak de frietjes in zo’n 30 minuten goudbruin en krokant. Keer regelmatig om.
 8. Haal de frietjes uit de oven en serveer met jouw favoriete dipsaus.
 9. Enjoy!

Jenny

Volg mij ook via Bloglovin, Facebook & Instagram

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (0)

Leave a Comment