Zomerse salade met mango & pompoenhummus

zomerse salade

Een heerlijke zomerse salade met mango, avocado, pompoenhummus & zwarte bonen. Geheel vegan! Thanks to mijn collega Denise!

Denise komt altijd met de mooiste en kleurrijkste gerechten aanzetten op werk. Die heeft ze dan de dag ervoor thuis klaargemaakt of ze maakt deze in de keuken op werk. Ik houd zelf heel veel van vlees maar als ik zie wat Denise allemaal klaar maakt (kijk eens op haar Instagram) krijg ik spontaan honger. Vorige week vroeg ik of ze eens samen met mij in de keuken wilde staan and so we did! Zie hier het resultaat!

Wat heb je nodig voor de zomerse salade? (twee personen)

 • 100 gram veldsla
 • 1 mango
 • 1 avocado
 • 1 bakje pompoenhummus
 • 200 gram zwarte bonen (uitgelekt)
 • paar cherry tomaatjes
 • 1/2 komkommer
 • 20 gram zonnebloempitten
 • 1 rode paprika
 • Paar takjes munt.
 • Eventueel: chili peper

zomerse salade

Bereiding Zomerse Salade

Zoek de veldsla uit en draai de worteltjes van de bosjes. Dit kan je overslaan maar ik vind het lekkerder als de veldsla alleen blaadjes bevat. Verdeel dit over twee borden.

Snijdt de mango, paprika, avocado & komkommer in blokjes en de cherry tomaatjes in halfjes en voeg dit toe aan de veldsla. Scheur de muntblaadjes klein en voeg dit ook toe aan de salade. Verdeel als laatste de zwarte bonen & hummus over de twee borden en maak af met wat chili peper en natuurlijk de zonnebloempitten. Makkelijk he? ENJOY!

Laat je ons weten wat je er van vindt?

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchat & Instagram

 

Ik ben Jenny en ik vind het heel leuk dat je op jennyalvares.com komt kijken. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wil delen. Over lekker eten bijvoorbeeld maar ook over mijn avonturen op de mooie reizen die ik maak. Als je van eten, reizen en genieten houdt, voel je je hier helemaal thuis.

Comments (1)

 • Reply

  Klinkt heerlijk en super leuke foto’s!

Leave a Comment